ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ EMPLOCOMP

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00μ.μ. στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» στον 3ο όροφο του Επιμελητηριακού Μεγάρου μεταξύ μελών της διοικητικής επιτροπής του Ε.Β.Ε.Σ. και Βούλγαρων εργαζομένων και επιχειρηματιών από διάφορους κλάδους της οικονομικής ζωής της χώρας στα πλαίσια της εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας- Βουλγαρίας και των προγραμμάτων κατάρτισης της δράσης 3.1 του έργου με τίτλο  LONG LIFE TRAINING AS A TOOL FOR IMPROVEMENT OF EMPLOYABILITY & COMPETITIVENESS» και ακρωνύμιο EMPLOCOMP.

Στην συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πολιτικές συνεργασίας που πρέπει να αναπτυχτούν μεταξύ των όμορων περιοχών στις δύο χώρες. O Α΄ Αντιπρόεδρος, Γιαννάκης Δημήτριος κατά την ομιλία του αφού αρχικά αναφέρθηκε στην σημαντική γεωγραφική θέση που κατέχει ο Νομός ως κατεξοχήν δίαυλος επικοινωνίας της χώρας μας με την Ανατολική και Βόρεια Ευρώπη, τοποθετήθηκε σχετικά με την ανάγκη αύξησης των επενδύσεων  στον τομέα της μεταποίησης στον Νομό που θα συνδράμουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη με παράλληλη μείωση της ανεργίας.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Σ. Χρήστος Μέγκλας σημειώνοντας την σημασία των προγραμμάτων κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού στην διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη χρήσιμων εργαλείων για την βελτίωση της  τοπικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας καθώς και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω της επιχειρηματικότητας.