ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΞΕΝΟ

Συνάντηση γνωριμίας πραγματοποίησε στον χώρο του Επιμελητηριακού Μεγάρου η Διοίκηση του Ε.Β.Ε.Σ. απαρτιζόμενη από τον Πρόεδρο Χρήστο Μεγκλα, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Δημήτρη Γιαννάκη και τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Κύρπιτσα με τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier.
Στην συνάντηση, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας αγαστής συνεργασίας, συζητήθηκαν αρχικά μέτρα ενδυνάμωσης του τουρισμού του Νομού με τον  Πρόξενο να  προτείνει την καλύτερη προώθηση του Ιαματικού τουρισμού και του Αγροτουρισμού

Επιπλέον, ο  κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier  παρότρυνε τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Σ. να συμμετάσχει με την ιδιότητα του ως εκπροσώπου της Κ.Ε.Ε.Ε. για τα αγροτικά ζητήματα, σε συναντήσεις που πραγματοποιούνται στην Θεσσαλονίκη και στόχο έχουν την ενημέρωση Γερμανών Επιχειρηματιών σχετικά με της ευκαιρίες που υπάρχουν για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, αναφέρθηκε στην δυνατότητα που θα έχουν όλοι οι Έλληνες παραγωγοί από τις αρχές του 2013 να διαφημίσουν τα προϊόντα τους μέσω  ηλεκτρονικής πλατφόρμας κάνοντας τα Ελληνικά αγαθά ευρέως γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο στα πλαίσια του προγράμματος “ Produce in Greece- Render Services From Greece” με ακρωνύμιο PRO-GREECE ενώ παράλληλα ανέλαβε την υποχρέωση να φέρει σε επικοινωνία το Γραφείο Τύπου του Ε.Β.Ε.Σ. με αρθρογράφους Γερμανικών εφημερίδων που ασχολούνται με την προώθηση προϊόντων από την Ελληνική γη.

Ο Γερμανός Πρόξενος αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Επιμελητηρίου πρότεινε την διενέργεια συνάντησης μεταξύ Γερμανών Επενδυτών με Σερραίους Επιχειρηματίες με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στον Νομό και δεσμεύτηκε για την συμμέτοχη στην συνάντηση και του Υπουργού Ανάπτυξης της Γερμανίας.
Η διοίκηση του Ε.Β.Ε.Σ αφού αρχικά περιέγραψε τη κατάσταση που επικρατεί στον Νομό επισήμανε τις μεγάλες δυνατότητες διμερών συνεργασιών που υπάρχουν σε διαφόρους τομείς της οικονομικής ζωής των Σερρών. Αναφερθήκαν στις στρατηγικές που πρέπει να ακολουθηθούν με στόχο την μείωση του αρνητικού Εμπορικού Ισοζυγίου καθώς οι Ελληνικές εξαγωγές ανέρχονται σε 1,76 δις ευρώ όταν οι αντίστοιχες της Γερμανίας προς την Ελλάδα φτάνουν τα 4,6 δις.