ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα θεμέλια της συνεργασίας μεταξύ του‭. Επιμελητηρίου Σερρών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος‭ ‬μπήκαν και επισήμως το‭ ‬πρωί‭ ‬της‭ ‬Τετάρτης 17.11.2021, οπότε‭ ‬και‭ ‬πραγματοποιήθηκε‭ ‬συνάντηση‭ ‬του‭ ‬Προέδρου‭ ‬του‭ ‬Επιμελητηρίου, Αθανάσιου Μαλλιαρά‭ ‬με‭ ‬τον Πρύτανη του‭ ‬Διεθνούς‭ ‬Πανεπιστημίου Ελλάδος
Αθανάσιο Καΐση.
Ως συνέχεια των επαφών που είχε με τους προέδρους των τμημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σερρών,‭ ‬ο‭ ‬κ.‭ ‬Μαλλιαράς επιδίωξε συνάντηση με‭ ‬τον‭ Πρύτανη‭ ‬τον‭ ‬οποίο‭ ‬και επισκέφτηκε‭ ‬στις‭ ‬εγκαταστάσεις‭ ‬του‭ ‬ΔΙ.ΠΑ.Ε.‭ ‬στη‭ ‬Θέρμη‭ Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Γιώργο Ταΐρη .
Οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς‭ τις προοπτικές ανάπτυξης ενός διαύλου επικοινωνίας που θα οδηγεί σε κοινές δράσεις αλλά και παρεμβάσεις για μείζονα θέματα και‭ ‬αποφάσισαν‭ ‬την ‭ ‬υπογραφή‭‬ ‭ενός‭ ‬μνημονίου‭ ‬ συνεργασίας.‭ ‬Οι‭ ‬βασικοί άξονες αυτού θα καθοριστούν από την επιτροπή που σύστησε το Επιμελητήριο γι’αυτό το σκοπό, η οποία απαρτίζεται από τον Πρόεδρο Αθανάσιο Μαλλιαρά , τον Β’ Αντιπρόεδρο Βασίλη Καλαϊτζίδη, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Ταΐρη και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρη Κοτσαμπά, σε συνεργασία με τους προέδρους των τμημάτων του πανεπιστημίου στις Σέρρες.
Ο κ. Καΐσης εμφανίστηκε πολύ θετικός σ’ αυτή την προοπτική και δεσμεύτηκε να έρθει στις Σέρρες και να υπογράψει άμεσα το εν λόγω μνημόνιο, αμέσως μόλις θα είναι ολοκληρωμένο. Κατά‭ ‬τη‭ ‬διάρκεια της‭ συνάντησης‭‬‭ ‬ο‭ ‬κ‭. Μαλλιαράς‭‬ ‭έθεσε‭‬ ‭και‭ ‬το‭‬‭ ‬μείζον‭ θέμα‭ ‬της μείωσης‭‬ ‭των‭ εισακτέων‭ ‬στα‭ ‬τμήματα‭ ‬του‭ ‬ ‭ ‬ΔΙ.ΠΑ.Ε.‭ ‬Σερρών‭, ‬τονίζοντας‭ ‬πως‭ ‬ο αντίκτυπος είναι άμεσος στην τοπική οικονομία, με τον κύριο Καΐση να συμφωνεί πως πράγματι είναι ένα σοβαρό θέμα με εμφανείς συνέπειες για τις Σέρρες. Μάλιστα δεσμεύτηκε να το θέσει υπ ’όψιν του Υπουργείου σε μια προσπάθεια όπως είπε να υπάρξουν‭ ‬ ενδεχομένως ‭ ‬κάποιες ‭ ‬βελτιωτικές‭ ‬κινήσεις.‭ ‬Επιπλέον,‭ ‬ο‭ ‬κύριος ‭Ταΐρης εξέφρασε τους φόβους υποβάθμισης των σχολών των Σερρών, καθώς υπάρχει έντονη φημολογία‭ ‬μετατροπής‭ ‬του‭ ‬ παραρτήματος‭ ‬των‭ ‬Σερρών‭ ‬σε‭ ‬Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών.
Ο κ. Καϊσης συμφώνησε πως υπάρχουν πολλά θέματα που εύλογα γεννούν κάποιους προβληματισμούς και τόνισε πως είναι ανοιχτός σε συζήτηση όλων των προβλημάτων που εντοπίζονται.