ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ κ ΦΩΤΗ ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

     Σε κλίμα ιδιαίτερα φιλικό συζητήθηκαν θέματα μείζονος σημασίας που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής  Σιντικής, τις επενδύσεις και τα προβλήματα των επαγγελματιών κατά τη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας και ο  Δήμαρχος Σιντικής,   κ. Φώτης Δομουχτσίδης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών και ο Δήμαρχος Σιντικής αντάλλαξαν απόψεις για την ανεργία, το παραεμπόριο, τη χαμηλή οικονομική κίνηση στην περιοχή, η οποία περισσότερο από κάθε άλλη στο Νομό υφίσταται τις συνέπειες  από το διασυνοριακό παραεμπόριο και τη μεγάλη εκροή εισοδήματος στην αγορά της γειτονικής Βουλγαρίας.
    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας  επεσήμανε την ιδιαίτερα σημαντική και κομβική  γεωγραφική θέση που κατέχει ο Δήμος  Σιντικής στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών  λόγω του Προμαχώνα, ως πύλης της Ελλάδας στην Ε.Ε. και της διέλευσης του κάθετου άξονα 60 της Εγνατίας οδού που συνδέει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αυτές της Ανατολικής Ευρώπης
    Επιπλέον, το πλούσιο  γεωθερμικό πεδίο, το γεγονός ότι ο Δήμος Σιντικής προσφέρεται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς στα όριά του βρίσκονται ο υγροβιότοπος της Κερκίνης, ο ορεινός όγκος του Λαϊλιά και του Μπέλλες, τα φημισμένα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες ιαματικά λουτρά, η ανάπτυξη της βουβαλοτροφίας και η παραγωγή και μεταποίηση προϊόντων που προέρχονται από αυτήν, αποτελούν συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα του Δήμου, τα οποία πρέπει να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην περιοχή και θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο τους.
     Ο Πρόεδρος, κ. Χρήστος Μέγκλας παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών για την εν γένει ανάπτυξη του Νομού Σερρών, και ιδίως για το Δήμο Σιντικής, που αποτελεί την «εμπροσθοφυλακή» του νομού μας, όπως είπε χαρακτηριστικά, διότι δίνει την πρώτη εικόνα και δημιουργεί τις πρώτες εντυπώσεις για το Νομό σε όσους περνούν τα σύνορα.
    Η καλύτερη και στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων για το συντονισμό και κοινές αναπτυξιακές δράσεις συμφωνήθηκαν και στελέχη – τεχνοκράτες και  δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σιντικής,  και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Σωτήρης Αβράμης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου από την περιοχή αυτή.
    Η κοινή συμφωνία για δημιουργία παραρτήματος του Επιμελητηρίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του  στην περιοχή, σε χώρο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο στο Σιδηρόκαστρο,  ήταν το επιστέγασμα της εποικοδομητικής συνάντησης για την προώθηση της κοινής δράσης για την ανάπτυξη της περιοχής. Το παράρτημα αυτό θα μπορεί να λειτουργεί ως Γραφείο Πληροφόρησης Επενδυτών για τα Προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, για την ενημέρωση των ανέργων, για τη διασύνδεση επιχειρήσεων και ανέργων, για την πληροφόρηση και ενημέρωση των επαγγελματιών για επιχειρηματικά και οικονομικά θέματα.