Σύσκεψη των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. για την Ελλάδα Κο Herst Reichenbach

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σύσκεψη των προέδρων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. για την Ελλάδα Κο Herst Reichenbach,με θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και το ρόλο των επιμελητηρίων.

Τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν οι ειδικές οικονομικές ζώνες ,το παραεμπόριο ,η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων ,η μείωση του ΦΠΑ εστίασης , η μηδενική οικοδομική δραστηριότητα ,οι αποκρατικοποιήσεις ,οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία κ.α.               

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ Κος Χρήστος Μέγκλας στην τοποθέτησή του πρότεινε μεταξύ άλλων την ενεργό συμμετοχή των Επιμελητηρίων στην πάταξη του παραεμπορίου ,τη δημιουργία Ε.Ο.Ζ. στη Π.Ε.  Σερρών ώστε να αντιμετωπιστεί η μεγάλη διαφορά των φορολογικών συντελεστών με την Βουλγαρία ,τόνισε την σημασία που έχει η παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις και ζήτησε την εγγύηση του Δημοσίου για δάνεια προς αυτές ,την διοχέτευση περισσότερων κεφαλαίων του ΕΣΠΑ στον ιδιωτικό τομέα ,τη μείωση των φόρων και των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων με ειδική φορολογική πολιτική για την Π.Ε. Σερρών.
Αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν, όπως την εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων ,τη δημιουργία δημοπρατηρίou  αγροτικών προϊόντων και  τη παροχή φυσικού αερίου στις  επιχειρήσεις.

Στο Κο Reichenbach παραδόθηκε αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις – παρεμβάσεις  του ΕΒΕΣ .