ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΞΕΝΑΓΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 25/01,ΩΡΑ 13:00.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΚΟΥ Ι. ΜΩΥΣΙΑΔΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ, ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 10ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ – ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ KO ΙΩΑΝΝΗ ΓΚΟΥΤΖΟΥΡΕΛΑ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥ ΚΟΥ ΜΑΜΑΤΖΗ, Του Περιφεριακού Συμβούλου Κου Αθανάσιου Μασλαρινού,  ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ  Αν Καθηγήτριας Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κα Ελένης Γ. Γαβρά, και του Ομότιμου Καθηγητη του ΠΑ.ΜΑΚ, και Διευθυντή των Προγραμμάτων Κατάρτισης Εξειδίκευσης του ΠΑ.ΜΑΚ. Κου Λαζαρίδη.

 ΜΕ ΣΕΡΡΑΪΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ

Αγαπητοί Προσκεκλημένοι,
Είναι πραγματικά και για εμάς μεγάλη τιμή και χαρά που το Επιμελητήριο Σερρών συμμετείχε στο Πρόγραμμα αυτό Κατάρτισης Ξεναγών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
    Φιλοξενήσαμε για διάστημα δύο μηνών στις σύγχρονες υποδομές μας σαράντα συμμετέχοντες από όλη την ελληνική επικράτεια καθώς και το εξωτερικό, οι οποίοι θα είναι ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ με δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
    Παραχωρήσαμε στην Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης της Περιουσίας του ΠΑ.ΜΑΚ. την Αίθουσα ΕΡΜΗΣ, έναν ολοκαίνουργιο χώρο, άρτια εξοπλισμένο με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και όλες τις απαραίτητες δομές για την υλοποίηση του Προγράμματος.
    Παρείχαμε τεχνική και διοικητική υποστήριξη καθημερινώς, καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των θεωρητικών εισηγήσεων, φροντίζοντας ακόμα και για την πλέον ευχάριστη ώρα των διαλειμμάτων (με  προσφορά γλυκισμάτων κι άλλου είδους ροφήματων)
    Διασφαλίσαμε κάθε συνεργασία με τοπικούς φορείς (Τουριστικό και Αστικό ΚΤΕΛ, ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, κλπ) προς διευκόλυνση των εκπαιδευομένων, και με την προσδοκία να είναι η φιλοξενία τους στην πόλη μας πλέον ομαλή και λειτουργική!

Και για  να είναι και αξέχαστη ….!! διοργανώσαμε events, με στόχο να εντυπωθούνε οι ΣΕΡΡΕΣ στις μνήμες των αυριανών ξεναγών μας!!
Την 14η Νοέμβρη 2016 Καλωσορίσαμε την άφιξη ΤΩΝ ΣΑΡΆΝΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ και την έναρξη του Προγράμματος, συνοδεία του Αλκίνοου Ιωαννίδη, σε μια μουσικοκαλλιτεχνική εκδήλωση  που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις κατά κοινή ομολογία.
Την 12η Γενάρη 2017 δώσαμε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βιώσουνε και να γευτούνε μοναδικές σερραϊκές γεύσεις, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης γευσιγνωσίας σερραϊκών εκλεκτών εδεσμάτων…
με βουβαλίσια προϊόντα, σερραϊκά κρεατοσκευάσματα, τη γνωστή σπιρουλίνα, άλλα βιολογικά  προϊόντα, μαρμελάδες τοπικές, σερραϊκό οίνο, τσίπουρο και φυσικά την καινοτόμα μοναδική σερραΙκή μπύρα μας, τη VORIA!!

Θέλουμε να πιστεύουμε πως μόνο ευχάριστα βιώσατε τη φιλοξενία που το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ μας σας παρείχε στην πόλη των Σερρών.
Ότι γνωρίσατε τις ομορφιές και τους ανθρώπους της περιοχής μας!!
Μάθατε  για τις παραδόσεις και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας!!
Και Είμαστε σίγουροι πως καταρχάς ως άνθρωποι, όσο και ως αυριανοί ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ επαγγελματίες ΞΕΝΑΓΟΙ μόνο θετικά θα μεταλαμπαδεύσετε την εμπειρία σας αυτή, καθιστώντας γνωστά τοις πάση τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα που ο Νομός μας αλλά και τα προϊόντα του τόπου μας διαθέτουν.
 
Για όλους εμάς ο τουρισμός έχει τεράστια βαρύτητα.
Δυστυχώς όμως ο τουρισμός στις Σέρρες δεν έχει αναπτυχθεί και δεν έχει προωθηθεί στο βαθμό που του άξιζε, δεδομένου του πλούσιου τουριστικού αποθέματος μας !!
15 Τουλάχιστον Προορισμοί αναδεικνύουν τον Νομό Σερρών ως Σπάνια Επενδυτική & Τουριστική Ευκαιρία, συνδυάζοντας πλήθος μορφών Εναλλακτικού Τουρισμού :
Γαστρονομικός : Ακανές/ Μπουγάτσα/ Βουβαλίσια Προϊόντα/ Gourmet Κρέας Στρουθοκαμήλου/ Γάλα Γαϊδούρας/ Τρούφα Μανιταριού/ παράγωγα Σπιρουλίνας & Σαλιγκαριού 
Οικολογικός – Φυσιολατρικός : Λίμνη Κερκίνης, Όρη Βροντούς, Παραδοσιακοί Οικισμοί, κλπ
Θρησκευτικός: ατελείωτα Μοναστήρια (Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου, Εικοσιφοίνισσας,  Κ.Ιουλίτης Σιδηροκάστρου, Ι.Μ. Ακριτοχωρίου,  κλπ
Θεραπευτικός : Ιαματικά Λουτρά Αγγίστρου, Σιδηροκάστρου, Ιππικοί Όμιλοι, κλπ
Αρχαιολογικός: Αρχαιολογικά & Λαογραφικά Μουσεία, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Αθλητικός : Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, Αερολέσχη, Χιονοδρομικό Κέντρο Λαιλιά,  κλπ
Αγροτουρισμός : Γυναικείοι Αγροσυνεταιρισμοί, Πρωτότυπες Φάρμες Εκτροφή Βουβαλιών, Στρουθοκαμήλων, κλπ
Παραθεριστικός: παραλίες Κερδύλλιων, Οφρύνιο, κλπ
Με αποκορύφωμα τη συγκυρία της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ και του Τύμβου ΚΑΣΤΑ!!!

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΞΕΝΑΓΩΝ ΤΟΥ Πανεπιστημίου Μακεδονίας ήρθε να συμπληρώσει τη συνεχή μας προσπάθεια για ανάδειξη του τουριστικού αυτού προϊόντος του ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ!!!
Και να ενταχθεί στη μεγάλη γκάμα των δράσεων του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ προς την κατεύθυνση αυτή!!
Ενδεικτικά αναφέρω
    Τη σύγχρονη δομή που δημιουργήσαμε στον ισόγειο χώρο του Μεγάρου και λειτουργεί ως «ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ»
    Τη συμμετοχή μας με επιχειρήματίες- μέλη μας σε εκθέσεις τουρισμού ανά την ΕΛΛΑΔΑ και το Εξωτερικό
    Τη Συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την ανάδειξη στοχευόμενα του διασυνοριακού τουρισμού

Ευχαριστούμε λοιπόν
    το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και την Διοίκηση της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Παν. Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΝ ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΗΣ, ΚΟ Παπαδόπουλο Ιωάννη,
    ΤΟΝ Ομότιμο Καθηγητή, ΚΟ Λαζαρίδη Ιωάννη, Διευθυντή Σπουδών των Προγραμμάτων Εξειδίκευσης
    Και ασφαλώς την Σερραία Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος, κα Γαβρά Ελένη, 
Για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλο αυτό τον καιρό και την ευκαιρία που μας έδωσαν φιλοξενώντας αυτό το σπουδαίο Πρόγραμμα!!
Ευχαριστώ προσωπικά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος.

Ευχαριστούμε όμως ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΣΑΣ τους ΣΑΡΑΝΤΑ….
Γίνατε ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ!!
Τωρα ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ!!
Καλή επιτυχία λοιπόν και καλή ΠΡΟΟΔΟ!!

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ !!

ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ..
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΝΑ ΞΕΝΑΓΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ…