Το Επιμελητήριο και το Σωματείο Μπουγατσοποιών-Ζαχαροπλαστών Ν. Σερρών στο Φεστιβάλ “Bureka Days ’09” στο Νις

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο και το Σωματείο Μπουγατσοποιών-Ζαχαροπλαστών Ν. Σερρών στο

Φεστιβάλ Bureka Days `09 στο Νις

Την πρόσκληση του  Επιμελητηρίου του Νις να παρουσιάσει τη σερραϊκή μπουγάτσα στο "BUREKA DAYS `09" που  διοργανώθηκε στο Νις της Σερβίας, (11-13/9/09), αποδέχτηκε το ΕΒΕΣ.

Έτσι, εξαμελής Αποστολή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Σωματείου Ζαχαροπλαστών-Μπουγατσοποιών Ν. Σερρών, κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και τέσσερις ακόμη μπουγατσοποιούς, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν, κάνοντας ζωντανή παρασκευή μπουγάτσας και εντυπωσιάζοντας με τις ικανότητές τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Την Αποστολή συνόδευσε ως διερμηνέας ο κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Το περίπτερο της Σερραϊκής Αποστολής επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Νις, ο Πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών-Αρτοποιών του Νις και πλήθος τοπικών παραγόντων και επιχειρηματιών, οι οποίοι συνεχάρησαν τους εξαιρετικούς τεχνίτες μας για τις ικανότητές τους, που ξεχώρισαν επίσης επειδή ήταν οι μόνοι που παρασκεύαζαν την μπουγάτσα επί τόπου, προσφέροντας εκτός από την υπέροχη γεύση της μπουγάτσας και θέαμα με το δεξιοτεχνικό ΄΄πέταγμα΄΄ ανοίγματος του φύλλου.

Στο Φεστιβάλ επίσης συμμετείχαν Αποστολές από την Κίνα και τη Βουλγαρία. Για άλλη μια φορά η σερραϊκή μπουγάτσα πέρασε τα σύνορα του νομού και  έγινε ακόμη πιο γνωστή.