ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΑΕΔ

Στην ενημέρωση των Κοινωνικών Φορέων και στην ανάδειξη των Γραφείων Διασύνδεσης των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, τα οποία αποτελούν τη νέα γέφυρα συνεργασίας του Οργανισμού με τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, που εκπαιδεύουν και απασχολούν σπουδαστές των σχολών του, αποσκοπούσε η Ενημερωτική Εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Σερρών και η ΕΠΑΣ Μαθητείας Σερρών του τοπικού ΟΑΕΔ. Η εκδήλωση, που κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (06/04/2016) και φιλοξενήθηκε στον 3ο όροφο του Επιμελητηριακού Μεγάρου. 

«Το Επιμελητήριο Σερρών συμβάλλει στην ανάπτυξη του θεσμού της Μαθητείας, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη των προγραμμάτων σπουδών και προτείνοντας ειδικότητες, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς εργασίας», τόνισε απευθυνόμενος στο πολυάριθμο ακροατήριο ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Δημήτρης Γιαννάκης. «Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα επαγγελματικού προσανατολισμού στο Ν.Σερρών που να ξεφεύγει από τα υπάρχοντα στερεότυπα», υποστήριξε στη δική του τοποθέτηση ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Σερρών, Θωμάς Τενεκετζής.

Από τη δική του πλευρά ο Δ/ντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Σερρών, Δημήτρης Ναζηρίδης επεσήμανε ότι «ο θεσμός της Μαθητείας έχει δώσει πολλά στα 60 χρόνια ζωής του και με την αναβάθμισή του, θα δώσει περισσότερα τα επόμενα χρόνια» ενώ η Υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Σερρών, Αναστασία Σχοινά υπογράμμισε ότι «τα Γραφεία Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αποτελούν τον συνδετικό κρίκο της Μαθητείας ΟΑΕΔ με την τοπική αγορά εργασίας και με την κοινωνία».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης και ο Δήμαρχος Σερραίων , Πέτρος Αγγελίδης ενώ κατά τη διάρκεια των δύο(2) θεματικών ενοτήτων στο βήμα ανέβηκαν για να τοποθετηθούν οι εξής ομιλητές :

Άλκης Απιδόπουλος, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Σερρών

Χρήστος Μαυρομιχάλης, Γενικός Γραμμ. ΟΕΒΕΣΣ

Γιώργος Μπαρμπουτίδης, Εκπρ. Τεχνικού Επιμελητηρίου Σερρών

Θεολόγης Βενέτης : Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Σερρών

Γιάννης Καλογερούδης : Δ/ντής ΑΝΕΣΕΡ

Νικόλαος Σαφαρίκας : Δ/ντής ΔΕΥΑΣ

Δημήτρης Βροντελής : Πρόεδρος Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν.Σερρών

Πολυχρόνης Τρυφηνόπουλος : Επιχειρηματίας

και οι σπουδαστές : Πασχάλης Πιπερτζής και Αναστασία Κύρου

Από το Γραφείο Τύπου