ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΣΕΡΒΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηριακού Μεγάρου Σερρών στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του ΔΣ, η υπογραφή της συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Σερρών και του Ελληνο -Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γεωργάκος, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από το χωριό  Δάφνη Σερρών. Στη συνεδρίαση παρέστη και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου και «ζωντανός θρύλος» του μπασκετικού ΠΑΟΚ,  Bane Prelevic. Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων την αναζήτηση εμπορικών συνεργατών, την διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, εμπορικών εκθέσεων, σεμιναρίων και άλλων ενημερωτικών εκδηλώσεων, τη συμμετοχή σε Επιχειρηματικές Συναντήσεις και κυρίως  την προώθηση σερραϊκών προϊόντων στη φίλη-χώρα Σερβία.

«Στεκόμαστε αρωγοί και επιδιώκουμε τη συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων, που στοχεύουν στην προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και των τοπικών οικονομιών», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας ενώ από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Γεωργάκος υποστήριξε ότι η νέα και παρθένα για τις ελληνικές επιχειρήσεις αγορά της Σερβίας συνιστούν πρόκληση για την εποχή και τόνισε ότι τούτη τη χρονική στιγμή συντρέχουν τρεις (3) καλοί παράγοντες στη χώρα της Σερβίας : Πολιτική σταθερότητα, οικονομική σταθερότητα και διάθεση για άνοιγμα σε ξένες επενδύσεις.

Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα το Επιμελητήριο Σερρών θα κληθεί να συμμετάσχει με τις ενδιαφερόμενες Επιχειρήσεις-Μέλη του σε Οικονομικό Φόρουμ που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή Σέρβων επιχειρηματιών.

Από Το Γραφείο Τύπου