«Χερσαίες & Θαλάσσιες μεταφορές στη Βόρεια Ελλάδα»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 21/6/10 η Ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με το Σύνδεσμο  Μεταφορικών Επιχειρήσεων Β. Ελλάδος με θέμα: «Χερσαίες & Θαλάσσιες μεταφορές στη Β. Ελλάδα».

Στην αρχή της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής κ. Κουτμερίδης Στάθης, αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται  από το Επιμελητήριο  Σερρών πρωτίστως για ενημέρωση και γενικότερα για την εξωστρέφεια των σερραϊκών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Αριστείδης Δρογαλάς, στο χαιρετισμό του τόνισε πόσο σημαντικό είναι να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις από ειδικούς που φιλοξενούνται στο Νομό μας για τον τρόπο που διενεργούνται οι μεταφορές στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι ομιλητές, εκπρόσωποι μεγάλων μεταφορικών εταιριών,  ναυτιλιακοί πράκτορες και εκτελωνιστές είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν τους επιχειρηματίες του νομού μας για τους ασφαλέστερους και οικονομικότερους τρόπους μεταφοράς των προϊόντων τους, είτε όσον αφορά τις εισαγωγές, είτε τις εξαγωγές. Τέθηκαν ειδικά θέματα, όπως η μεταφορά κατεψυγμένων, η μεταφορά προϊόντων και εμπορευμάτων στη Ρωσία – ενόψει και της προσπάθειας για ίδρυση μόνιμου εκθετηρίου Ελληνικών προϊόντων στη Μόσχα και της εξωστρέφειας προς την αγορά της αχανούς αυτής χώρας, ύστερα και από την επιτυχημένη αποστολή εκεί, καθώς και το θέμα της ανάγκης  περαιτέρω αξιοποίησης του Λιμανιού του Σταυρού για τη μεταφορά σερραϊκών προϊόντων, το οποίο τονίστηκε ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Μεσιτών Αγροτικών Προϊόντων, κο Δρουκουγιάκο, και πολλά άλλα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταφορικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος (Σ.Μ.Ε.Β.Ε.), κος  Χαρουπάκης Απόστολος, και στη συνέχεια το λόγο πήραν οι:

  • Δεμερτζής Απόστολος, από την GAC SHIPPING S.A. και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης
  • Εμμανουηλίδης Μιλτιάδης, από την UNITED MARINE AGENCIES S.A. επίσης από το Σύλλογο Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης
  • Ευαγγελίδης Αλέξανδρος, από την εταιρία Διεθνών Μεταφορών FREIGHT SOLUTIONS GREECE Co.
  • Κωνσταντίνος Γκούζος, από την AKTIS ΕΠΕ
  • Βασίλης Ρηνιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Διαμεταφορών Multi Freight S.A.
  • Χρήστος Οικονόμου, Διευθύνων Σύμβουλος της AHG SA (α. Ηαrtrodt)
  • Γκότσης Βαγγέλη από την ACCESS Γκότσης Ε. – Δάφτσιος Δ. ΟΕ
  • Εξηντάρης Θωμάς, Εκπρόσωπος και μέλος του Συλλόγου Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης
  • Σεϊτανίδης Γεώργιος, Διαμεταφορέας

Κεντρικό Συμπέρασμα της Ημερίδας ήταν ότι οι μεταφορές στη Βόρεια Ελλάδα μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με αυτές που διενεργούνται από το Λιμάνι του Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω εισηγητές στις δύο ημέρες που παρέμειναν στο Νομό μας, επισκέφτηκαν τις σερραϊκές επιχειρήσεις ΣΙΑΡΚΟΣ ΑΕ, ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΗΡAΚΛΕΙΑΣ, ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΒΕΕΑ, POLIECO AE, ΦΥΤΟΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΕ, ΣΕΡΚΟ ΑΕ, FIBRAN AE, ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ, δηλώνοντας κατενθουσιασμένοι από την υψηλή ποιότητα της οργάνωσης και των προϊόντων τους, ενώ συνάντηση πραγματοποίησαν με το Δήμαρχο Κερκίνης και τον Αντιδήμαρχο Ηράκλειας.

Οπτικό και ακουστικό υλικό από την Ημερίδα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.serreschamber.gr. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο portal εγχειρίδιο μεταφορικών όρων, καθώς και σχετική σύνδεση με το Σ.Μ.Ε.Β.Ε.

"Κατεβάστε" το ηχητικό υλικό της ημερίδας σε μορφή MP3 (18 Mbytes).