ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ. ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΤΡΥΜΟΝΑΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εποικοδομητικά αποτελέσματα είχε η Συνάντηση Εργασίας που διοργάνωσε χθες, Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, το Επιμελητήριο Σερρών,  σε συνεργασία με τον Δήμο Βισαλτίας, ως Εταίροι της Αστικής Σύμπραξης (Α.Σ.) «Κοινωνικός Στρυμόνας», στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 4 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», της Κατηγορίας Παρεμβάσεων 1: Πρόληψη & Αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, της Δράσης 3: Τοπικές Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες.

Σκοπός της Συνάντησης υπήρξε η ενημέρωση των επιχειρηματιών- μελών του Επιμελητηρίου που εδρεύουν στον Δήμο Βισαλτίας για τα τρέχοντα προγράμματα επιδότησης για πρόσληψη προσωπικού, στο πλαίσιο του ΤΟΠ- ΕΚΟ «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την Απασχόληση στον Ν. Σερρών». Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στους επιχειρηματίες να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις πάνω σε βασικά θέματα επιχειρηματικότητας και απασχολησιμότητας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βισαλτίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος  του Επιμελητηρίου Σερρών, κος Γιαννάκης Δημήτριος, ο οποίος χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες και ενέργειες του Επιμελητηρίου για την παροχή χρήσιμης ενημέρωσης προς τους επιχειρηματίες – μέλη του. Κύριος ομιλητής και συντονιστής της Συνάντησης ήταν ο κος Αραπάκης Γεώργιος, Διευθυντής του ΚΕΚ Π.Κ.Μ.- Π.Ε. Σερρών, Διαχειριστής Α.Σ. Κοινωνικού Στρυμόνα, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα Προγράμματα Επιδότησης παρέχοντας τις απαιτούμενες κατευθύνσεις στους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται άμεσα για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.   
Την εκδήλωση επίσης παρακολούθησαν  ο Αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Νιγρίτας, κος Χρήστος Τρούπης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, όπως  της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Επαρχίας Βισαλτίας και των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Ιδιαιτέρως μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των επιχειρηματιών, ενώ καταγράφηκε το έντονο ενδιαφέρον τους για άμεση πρόσληψη προσωπικού υπό την βασική προϋπόθεση, όπως αυτή διατυπώθηκε ομόφωνα, να μην υπάρχουν δεσμεύσεις και περιορισμοί ως προς τη μακροχρόνια διατήρηση του.

Το Επιμελητήριο Σερρών, αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών – μελών του για σχετικά Προγράμματα επιδότησης, συνεχίζει τις Συναντήσεις  Εργασίας και στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού Σερρών, με τις αμέσως επόμενες να λαμβάνουν χώρα την Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014, στον Δήμο Εμμανουήλ Παπά και στον Δήμο Αμφίπολης.