ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕΡΡΩΝ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΔΑ ΑΕ

   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και τη Διοίκηση της ΔΕΔΑ Α.Ε. στην Αθήνα. 

    Ο κος Μέγκλας παρουσίασε στους Υπουργούς τις αναπτυξιακές προτάσεις του Επιμελητηρίου τονίζοντας ότι ο Ν. Σερρών χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα αποτελείται τόσο από θεσμικές παρεμβάσεις όσο και έργα υποδομής με έμφαση στους τομείς της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και ειδικά της μεταποίησης, της αντιμετώπισης του αθέμιτου ανταγωνισμού άσκησης επιχειρηματικότητας σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες, της προσέλκυσης επενδύσεων μέσω της αύξησης των κινήτρων επενδύσεων και της δημιουργίας οργανωμένων υποδομών εγκατάστασης επιχειρήσεων (νέα ΒΙ.ΠΕ., Επιχειρηματικό Πάρκο Κολοκοτρώνη), της αγροτικής οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού, της εξωστρέφειας και  της καινοτομίας.

    Η συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΔΑ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε κατόπιν εγγράφου που απέστειλαν στο Επιμελητήριο σχετικά με την επέκταση και αξιοποίηση του φυσικού αερίου επί της πόλης των Σερρών. Σύμφωνα με ενημέρωσή τους έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 400 συνδέσεις με το δίκτυο του φυσικού αερίου στην πόλη των Σερρών και αναμένεται ακόμα 150 συνδέσεις να γίνουν άμεσα και άλλες 200 τους επόμενους μήνες.  Η άμεση σύνδεση των ενδιαφερομένων μπορεί να γίνει στο υφιστάμενο δίκτυο, ενώ οι υπόλοιπες συνδέσεις θα γίνουν με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών επέκτασης του δικτύου που προβλέπεται να υλοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2020.