ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μελέτη για την Ελληνική χειροτεχνία την υφιστάμενη κατάσταση τις προκλήσεις και τις προοπτικές

Μία ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση στην Ελληνική Χειροτεχνία καθώς και τις προκλήσεις και τις προοπτικές εκπόνησε το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Η μελέτη αποσκοπεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός συνεκτικού πλαισίου πολιτικής για την ενίσχυση και αναζωογόνηση του τομέα της χειροτεχνίας, και εμπεριέχει ουσιαστικές προτάσεις πολιτικής. Η χειροτεχνία αποτελεί στρατηγικό στοιχείο της πολιτιστικής ταυτότητας της Ελλάδας, αλλά και έναν υποαξιοποιημένο τομέα της δημιουργικής οικονομίας, με αξιοσημείωτες δυνατότητες επιχειρηματικότητας, απασχόλησης, καινοτομίας και εξωστρέφειας.

Η μελέτη βασίστηκε σε δευτερογενή έρευνα, ανάλυση του θεσμικού πλαισίου, ποιοτική διερεύνηση, μέσω 28 συνεντεύξεων με φορείς, κρατικούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες, καθώς και σε αναλυτικά εργαλεία όπως η ανάλυση SWOT και η πολυκριτηριακή αξιολόγηση. Η διαδικασία ανατροφοδότησης, μέσω θεματικών εργαστηρίων πολιτικής, επέτρεψε τη συλλογική επεξεργασία τεκμηριωμένων προτάσεων και τη συγκρότηση στρατηγικού πλαισίου παρέμβασης.

Μπορείτε να τη διαβάσετε ανσλυτικά:
ΜΕΛΕΤΗ ΓΣΕΒΕΕ