ΑΘ. Μαλλιαράς: «Προωθούμε την εγκατάσταση isobox για την πάταξη του παραεμπορίου» – Διευρυμένη επιτροπή της ΚΕΕΕ με τη συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών

Στην διευρυμένη επιτροπή για το παραεμπόριο που συγκάλεσε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και διεξήχθη στο Επιμελητήριο Πιερίας συμμετείχε την Τετάρτη 18 Μαΐου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς.
Ο κ. Μαλλιαράς κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο μείζον ζήτημα του διασυνοριακού εμπορίου, που πλήττει τις Σερραϊκές επιχειρήσεις και στις προσπάθειες που γίνονται από το Επιμελητήριο ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Κ.Ε.Ε.Ε. και της ΔΙ.ΜΕ.Α. (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς), ώστε να αναληφθούν ουσιαστικές δράσεις για την πάταξη του παραεμπορίου.
Ως συνέχεια της υπογραφής του μνημονίου και βάσει αυτών που προβλέπει , ο Διοικητής της ΔΙ.Μ.Ε.Α. Χαράλαμπος Μελισσινός βρέθηκε μαζί με τον Αθανάσιο Μαλλιαρά στον Προμαχώνα, προκειμένου το Επιμελητήριο να υποδείξει τον χώρο που θεωρεί κατάλληλο για την εγκατάσταση ενός isobox . Πρόκειται για μια κατασκευή που θα τοποθετηθεί αμέσως μετά την είσοδο από την Βουλγαρία, ώστε να ελέγχονται τα προϊόντα που εισέρχονται από τη γείτονα.
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι ένα θέμα που «καίει» τις επιχειρήσεις του νομού μας είναι το διασυνοριακό παραεμπόριο. Ως Επιμελητήριο έχουμε θέσει το θέμα σε όλους τους αρμόδιους και σε κάθε επιτροπή παραεμπορίου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος το επαναφέρουμε, καταθέτοντας τις προτάσεις μας για την επίλυσή του. Βάσει λοιπόν όσων προβλέπονται στο μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. υποδείξαμε στον Διοικητή της υπηρεσίας έναν πιθανό χώρο για την εγκατάσταση isobox, μέσω του οποίου θα ελέγχονται τα προϊόντα που εισέρχονται στο Νομό μας από τη γειτονική Βουλγαρία. Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα λειτουργήσει βοηθητικά στον αγώνα που δίνουμε για την πάταξη του παραεμπορίου» τόνισε ο Αθανάσιος Μαλλιαράς.