ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.

Πραγματοποιήθηκε στο Πειραιά η Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών στις 15/12/2012 . Όλοι οι εκπρόσωποι  του Δικτύου, από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, σχολίασαν, ανέλυσαν, έκαναν το απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και προγραμμάτισαν τις δράσεις τους για το επόμενο έτος.

Σημαντική ήταν η εισήγηση της Προέδρου του Δικτύου, κ. Σοφίας Οικονομάκου, η οποία καθοδήγησε τις συμβούλους για το πώς πρέπει να δράσουν και να δικτυωθούν  στις περιφέρειές τους προκειμένου να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τις γυναικείας επιχειρηματικότητας, για να δουλέψουν συλλογικά και συντονισμένα τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας.  
    
Αποφασίσαμε στην γενική συνέλευση  να δικτυωθούν οι γυναίκες για να προσφέρουν και να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα των μελών των Επιμελητηρίων τους. Να οργανώσουν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των μελών τους, να εκπαιδεύσουν τα μέλη των Επιμελητηρίων τους με την συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και να συμμετάσχουν στα προγράμματα τα οποία θα υλοποιηθούν από το Δίκτυο. Μετά από εισήγηση της κας Τσιαπάρα και ομόφωνη ψήφιση, αποφασίστηκε η μείωση της συνδρομής από 700 ευρώ σε 500 ευρώ.

  Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε η  Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα, η οποία μας ενημέρωσε για τη πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, να προχωρήσουν οι εισηγμένες εταιρείες σε ποσόστωση, 40%, όσον αφορά τη στελέχωση των Διοικητικών Θέσεων των εταιρειών τους.
Η κ. Κράτσα, ένθερμη υποστηρικτής του Δικτύου και του γυναικείου κινήματος, κήρυξε την Πανελλήνια εκστρατεία για περισσότερες γυναίκες στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων, ξεκινώντας από τις γυναίκες των Επιμελητηρίων.
    Η Συνέλευση έκλεισε με τη συμβολική κίνηση του Δικτύου προς την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας και εκπρόσωπο του ΕΒΕΑ στο Δίκτυο, κ. Άννη Καφκά, για τη στήριξη της προσπάθειάς της να χαρίσει χαρά στα παιδιά τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων.