Εγκαινιάστηκε το περίπτερο «12» του Επιμελητηρίου Σερρών στην 79η Δ.Ε.Θ

        Με την παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργου Ορφανού,  εκπροσώπων Βουλευτών – Βουλευτές με επιστολές τους χαιρετίζοντας την εκδήλωση ενημέρωσαν ότι λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων αδυνατούσαν να παραστούν, ενώ επισκέφτηκε το περίπτερο πριν από την τελετή των εγκαινίων η Αντιπρόεδρος της Βουλής, κα Κόλλια – ,  εκπροσώπων πολιτικής ηγεσίας και κομμάτων, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών συμβούλων, Προέδρων και εκπροσώπων Επιμελητηρίων, της διοίκησης της Hellexpo Δ.Ε.Θ, Προέδρου και Αντιπροέδρου ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και άλλων καθηγητών και ακαδημαϊκών, μεταξύ των οποίων και τον Αντιπρύτανη του West Site University του Μπλαγκόεβραντ, εκπροσώπων εκπαιδευτικών φορέων, Προέδρων συνδικαλιστικών οργανώσεων επαγγελματιών, επιχειρηματιών, στελεχών δημοσίων υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων  και πλήθους κόσμου, έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου 2014, τα εγκαίνια του Σερραϊκού περιπτέρου «12» στην 79η Δ.Ε.Θ. Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ενώ τα εγκαίνια συνοδεύτηκαν και από την υποδοχή της φλόγας της 12ης  λαμπαδηδρομίας της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών.
     Τα φετινά εγκαίνια του Περιπτέρου 12 του Επιμελητηρίου  ήταν ξεχωριστά  και τα είχαν… όλα! Πάρα πολύ κόσμο, ενημερωτική ημερίδα με αξιόλογους ομιλητές από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, εδέσματα με προϊόντα από τη Σερραϊκή γη από τους σπουδαστές της ειδικότητας σεφ-αρχιμαγείρων του ΙΕΚ Σερρών, μουσική από την μπάντα του Ροδολίβους, υποδοχή φλόγας της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας και  πολλές εκπλήξεις.
      Το Σερραϊκό Περίπτερο επισκέφθηκε ο Δημοσιογράφος και ιδρυτής του κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης που είχε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστο Μέγκλα. 
      Η 79η Δ.Ε.Θ έστρεψε το…βλέμμα της σε ένα από τα πιο επιτυχημένα περίπτερα της φετινής έκθεσης και θαύμασε για ακόμη μια ημέρα το πανόραμα  της οικονομικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και τουριστική ζωής των Σερρών.
       Στην εισαγωγική του ομιλία και λίγο πριν, δια χειρός του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργου Ορφανού, κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας καλωσόρισε τους καλεσμένους και επισκέπτες του Περιπτέρου 12 κι έκανε εκτενή αναφορά στα πλεονεκτήματα αλλά και τα προβλήματα του Νομού Σερρών, στις προτάσεις, ενέργειες και παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών και στη φετινή δυναμική, ελκυστική και ποικίλη παρουσία του επιχειρηματικού, παραγωγικού, τουριστικού και πολιτιστικού προφίλ του Νομού Σερρών όπως παρουσιάζεται στο Περίπτερο 12 της Δ.Ε.Θ. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών τόνισε τις λύσεις που προτείνει το Επιμελητήριο για την στήριξη των επιχειρήσεων ζητώντας την άμεση υιοθέτησή τους από την Πολιτεία.
  Την ίδια ημέρα στο περίπτερο 12 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα (Info Day) που διοργάνωσε Επιμελητήριο Σερρών με θέμα: «Εκπαίδευση και Απασχόληση», του έργου “Skills Balancing” , το οποίο υλοποιεί το Επιμελητήριο στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013. Οι επισκέπτες του περιπτέρου του Επιμελητηρίου Σερρών ενημερώνονταν για την Ημερίδα που διεξαγόταν και αρκετοί από αυτούς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εργασίες της. 
       Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης  στο Σερραϊκό περίπτερο, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τους Σερραίους επιχειρηματίες και να γευτεί παραδοσιακά εδέσματα.