ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ – ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΘΛΗΣΗ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ TAKE AWAY & DELIVERY

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοινωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κου Χαρδαλιά, ισχύουν τα ακόλουθα:
◾️ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 21:00 ΕΩΣ 05:00: Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, τίθεται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, δηλαδή αυστηρά και μόνο για λογούς εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.
Να σημειωθεί ότι και κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.
◾️ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ: Σε ό,τι αφορά την τηλεργασία κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.
◾️ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΘΛΗΣΗ: Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση διευκρινίστηκε ότι αυτή ΔΕΝ αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών. Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.
 
Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίστηκε αργότερα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με σχετικό δελτίο τύπου ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.
Επίσης, διευκρινίζεται ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.