ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, κ. ΠΑΥΛΟΥ ΤΟΝΙΚΙΔΗ ΣΤΟ Ε.Β.Ε.Σ

Στα πλαίσια του προγράμματος δράσεων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, κ. Παύλος Τονικίδης, επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Σερρών, την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Συνοδευόμενος και από τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου Κιλκίς, κ. Γιώργο Ηλιάδη, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Σ, κ. Χρήστο Μέγκλα αλλά και τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Γιαννάκη και σκοπός της επίσκεψης τους ήταν η συζήτηση για την καλύτερη δυνατή συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων, αλλά και η αναφορά όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν προκειμένου μέσω και των στόχων που έχει βάλει η Κ.Ε.Ε.Ε, να αναβαθμιστεί ο ρόλος των Επιμελητηρίων και να βρεθούν λύσεις που θα δώσουν…ανάσα στον επιχειρηματικό κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αποφασίστηκε η έτσι και αλλιώς πολύ καλή συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων να επεκταθεί και με άλλες δράσεις που θα έχουν ως στόχο τη μείωση του κόστους . Μεταξύ άλλων, στους άμεσους στόχους είναι η υλοποίηση κοινών εκθέσεων και επιχειρηματικών αποστολών.

Επίσης ο κ. Χρήστος Μέγκλας έθεσε για ακόμη μια φορά το πρόβλημα του παραεμπορίου που απασχολεί και το Επιμελητήριο Κιλκίς. Μάλιστα συμφώνησαν απολύτως με την πρόταση της Κ.Ε.Ε.Ε για τη σύσταση «Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου» και τόνισαν πως θα ασκηθούν πιέσεις προς όλες τις πλευρές προκειμένου να εντατικοποιηθεί ο έλεγχος στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Δοϊράνης, καθώς μόνο αν υπάρχει σωστή συνεργασία το πρόβλημα θα χτυπηθεί στη ρίζα του.

Τέλος, σημειώθηκε πως τα Επιμελητήρια θα πρέπει να κινηθούν δυναμικά στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων και να συνεργάζονται συνεχώς και ουσιαστικά προς όφελος των επαγγελματιών.