ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΕΡΜΗΣ”-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Θεσσαλονίκη, 30 Αυγούστου 2012
ΠΡΟΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Αξιότιμη κυρία, Αξιότιμε κύριε,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την πορεία του Ελληνορωσικού Κέντρου Ερμής και τις προοπτικές του. Υπήρξε μια σχετική καθυστέρηση για την προετοιμασία, προγραμματισμό & λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου, καθώς και την ενημερωτική – διαπραγματευτική επίσκεψη στην Ρωσία, των Πρόεδρων των Επιμελητηρίων του Ερμή και Επιμελητηρίων υπο ένταξη, όπου συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς (Επιμελητήρια, Οργανώσεις, Πρεσβείες και Επιχειρηματίες, κ.λ.π.) για την εφαρμογή του πλάνου υλοποίησης αλλά και την συνεργασία και ανάπτυξη των εμπορικών μας σχέσεων. Η καθυστέρηση αυτή μπορεί να αποδοθεί έν μέρει από την εκλογική διαδικασία των Επιμελητήριων ως την γενικότερη πολιτική αστάθεια.
Στη διάρκεια των επαφών & συναντήσεων διαπιστώθηκε η θετική αποδοχή των προτάσεών μας και η διάθεση των Ρωσικών φορέων (Επιμελητήρια, Κρατικοί φορείς, επιχειρηματίες, κ.λ.π.) για συνεργασία με Ελληνικές επιχειρήσεις για την προώθηση των προϊόντων των στην Ρωσική αγορά, αλλά ταυτόχρονα εντοπίστηκαν οι δυσκολίες και το συνεχώς αυξανόμενο διαχρονικά κόστος λειτουργίας (ενοίκια, αμοιβές, κ.λ.π. ) του Εκθεσιακού Κέντρου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνορωσικού Κέντρου Ερμής, μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις αποφάσισε, λόγω αδυναμίας κάλυψης του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού και μη συμμετοχής άλλων επιχειρήσεων έως τώρα, να στραφεί στις εξής κατευθύνσεις:

1.    Δημιουργία γραφείου στη Μόσχα
Το γραφείο θα εξυπηρετεί τις Ελληνικές επιχειρήσεις του Ερμή στην ανεύρεση χονδρεμπόρων, εισαγωγέων και θα παρέχει οποιαδήποτε υποστήριξη και πληροφορία για την προώθηση των προϊόντων τους στην Ρωσική αγορά. Το γραφείο θα απαρτίζεται από 2 στελέχη και τον Υπεύθυνο. Οι επιχειρήσεις θα αποστείλουν έντυπο υλικό στο γραφείο, θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τα στελέχη, να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις επαφές που γίνονται, όπως επίσης και να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με ενδιαφερόμενους υποψήφιους πελάτες στην Μόσχα. Το γραφείο θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες του Εκθεσιακού Κέντρου, όπως αυτές είχαν προσδιορισθεί, εκτός της δυνατότητας έκθεσης δειγμάτων. Δείγματα θα μπορούν να σταλούν απ’ ευθείας σε υποψήφιους πελάτες. Η ετήσια συνδρομή του μέλους θα ανέρχεται στο ποσό των 1.000€ αντί των 2.500€ που ήταν για το Εκθεσιακό Κέντρο.

2.    Εξυπηρέτηση των Μελών από το γραφείο της Ελλάδος
Με την υπηρεσία αυτή, στελέχη του Ελληνορωσικού Κέντρου Ερμής στην Ελλάδα, θα επικοινωνούν και θα ενημερώνουν Ρωσικές επιχειρήσεις (εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, λιανεμπόρους, κ.λ.π. σε όλη τη Ρωσική επικράτεια) για την επιχείρησή σας από το γραφείο της Θεσσαλονίκης (με χρήση internet, τηλεφωνικά κ.λ.π.). Επιπλέον, τα στελέχη του Ερμή θα σας ενημερώνουν για συνθήκες της αγοράς του κλάδου προϊόντων σας, εκθέσεις, ανταγωνισμό, τιμές πώλησης, κ.λ.π.
Θα παρέχεται εβδομαδιαία ανάλυση επαφών επικοινωνίας και ενεργειών με υποψήφιους πελάτες , όπως επίσης και μέτρηση της επισκεψιμότητας του site σας μέσω του Google Analytics. Η παραπάνω υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χώρες εκτός της Ρωσίας κατόπιν επιθυμίας σας χωρίς επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση. Η μηνιαία συνδρομή για την υπηρεσία αυτή ανέρχεται στο ποσό των 100€/μήνα. Η υπηρεσία θα μπορεί να διακοπεί με δήλωση της επιχείρησής σας οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να σας δοθούν αναλυτικότερα εάν το επιθυμείται.

3.    Διοργάνωση Ελληνορωσικού Συνεδρίου
Ο Ερμής με τα Επιμελητήρια- μέλη του και άλλα Ελληνικά Επιμελητήρια σε συνεργασία με τα Ρωσικά Επιμελητήρια (Μόσχας, Ρωσίας, Αγ. Πετρούπολης, κ.τ.λ.) θα προχωρήσει στη διοργάνωση Ελληνορωσικού Συνεδρίου στις αρχές 2013 στη Θεσσαλονίκη. Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν Εμπορικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες με προσκεκλημένους Έλληνες και Ρώσους ομιλητές και προτάσεις για Ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Η Επιχείρησή σας καλείται να εκδηλώσει το κατ΄ αρχήν ενδιαφέρον της για συμμετοχή αφ’ ενός για συναντήσεις με ενδιαφερόμενους Ρώσους εισαγωγείς ή για επενδυτές, (εξαγορά, Joint Venture, κ.λ.π.), χωρίς αυτό να αποτελεί δέσμευση, ώστε να σταλούν στοιχεία των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται αρχικά να συμμετάσχουν, στα Ρωσικά Επιμελητήρια για εκδήλωση αντίστοιχου ενδιαφέροντος εκ μέρους Ρωσικών επιχειρήσεων.
 

Θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώστε επιλέγοντας , με ποιες από τις ανωτέρω υπηρεσίες (μια ή περισσότερες) ενδιαφέρεστε να συνεργαστούμε.

1.    Δημιουργία Γραφείου Μόσχα
2.    Εξυπηρέτηση Μελών από το γραφείο της Ελλάδος
3.    Συμμετοχή στο Συνέδριο

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2310 567899 ή στο mail geraki@grruc.com

Με εκτίμηση,
Γεράκη Γιώτα
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων