Ευχάριστα νέα για το Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» – Αυξάνεται κατά 1εκ. ευρώ η χρηματοδότηση για το έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης

Κατά 1 εκατομμύριο ευρώ αυξάνεται η χρηματοδότηση για το έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ». Πρόκειται για μια γενναία αύξηση που πέτυχε το Επιμελητήριο Σερρών, κατόπιν διαρκών προσπαθειών και πιέσεων και με την πολύτιμη για ακόμη μία φορά αρωγή και συμπαράσταση του Κώστα Καραμανλή. Η αύξηση αφορά συγκεκριμένα στην Πράξη «Παρεμβάσεις αποκατάστασης, ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ».
Πρόκειται για ένα έργο που είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με αρχικό προϋπολογισμό 3.032.548,00 ευρώ και με τον νέο να διαμορφώνεται μετά την αύξηση στα 4.055.548,00 ευρώ.
Η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 30% κρίθηκε αναγκαία για την ορθή υλοποίηση των υποέργων και τη λειτουργική ολοκλήρωσης της Πράξης και προέκυψε από την αύξηση του προϋπολογισμού του Υποέργου Α/Α 4 «Επεμβάσεις Αποκατάστασης, επανάχρησης και Ενεργειακής Αναβάθμισης». Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός του έργου διαμορφώθηκε από 1.877.000 ευρώ σε 2.900.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο υποέργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν τη δημοπράτησή του και θα υλοποιηθεί από τις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.».
«Η ολοκλήρωση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του Επιχειρηματικού Κέντρου αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και ένα μεγάλο ‘στοίχημα’, ώστε το έργο να προχωρήσει σωστά και εντός χρονοδιαγραμμάτων. Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησής του διαπιστώσαμε πως η αύξηση της χρηματοδότησης ήταν αναγκαία, γι’ αυτό και την διεκδικήσαμε σθεναρά. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που πετύχαμε το σκοπό μας, καθώς η αναβάθμιση του Επιχειρηματικού Κέντρου αποτελεί ένα έργο πνοής για το σερραϊκό επιχειρείν και την σερραϊκή κοινωνία εν γένει.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Κώστα Καραμανλή καθώς η συμβολή του ήταν καθοριστική και αυτή τη φορά, για την επιπλέον αύξηση του προϋπολογισμού. Από την πρώτη στιγμή έχει δείξει την αμέριστη υποστήριξη του σ’ αυτό το έργο, καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητά του» τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς.