Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΣΤΟ «3ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Στη συνεδρίαση του «3ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων» που πραγματοποιήθηκε  στην «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας. Με κεντρικό μήνυμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει περισσότερο φιλική προς τις επιχειρήσεις» , επιχειρηματίες – εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων απ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση πήραν μέρος στο «3ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014  στις Βρυξέλες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το δίκτυο των ευρωπαϊκών επιμελητηρίων Eurochambres και συγκεντρώνει πάνω από 800 επιχειρηματίες που προέρχονται από 45 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να «γίνουν» μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μία ημέρα, να συζητήσουν και να ψηφίσουν για μερικά από τα πιο κρίσιμα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής και πολιτικής ζωής της Ευρώπης.
       Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας  με τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής αποστολής ξεναγήθηκαν την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 στο Αντιπροσωπευτικό Γραφείο της ΚΕΕ που στεγάζεται στο κτήριο της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Ευρωβουλευτές και Επιχειρηματίες από την Ελλάδα αλλά και από πολλές  χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
     Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με επίσημο δείπνο στο οποίο παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, οι Ευρωβουλευτές κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, κ. Θοδωρής Ζαγοράκης, κα Εύα Καϊλή, κ. Κώστας Χρυσόγονος, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης,  κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο κ.  Γιώργος Γραμματικάκης, η επικεφαλής του  γραφείου της ΚΕΕΕ στις Βρυξέλλες, κα Ειρήνη Κωνσταντινίδου και ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν, συνεργάτης του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.
        Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας επισκέφτηκε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 το κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και παρακολούθησε τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Ευρωπαίοι Επιχειρηματίες και εκπρόσωποι 20 Ελληνικών Επιχειρήσεων, ανάμεσα τους ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Μέγκλας ΑΒΕΕ» κ. Χρήστος Μέγκλας.    Η σπουδαιότητα των εργασιών αποδεικνύεται από την παρουσία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που απεύθυναν χαιρετισμό όπως  ο Πρόεδρος  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ,ο  Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο  Richard Weber, Πρόεδρος του Ευρωεπιμελητηρίου.
         Στο «3ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων» πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις-ομιλίες γύρω από τις τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες – μέσω ερωτήσεων και τοποθετήσεων – γύρω από τα θέματα της διεθνοποίησης (πρόσβαση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σε τρίτες αγορές, εμπορικές διαπραγματεύσεις, εμπόδια στο εμπόριο), της ανάπτυξης δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας, της οικονομίας και της χρηματοδότησης (πρωτοβουλίες γύρω από τις ΜμΕ, καθυστερήσεις πληρωμών, κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, επιστροφές ΦΠΑ, χρηματοδότηση μέσω crowdfunding) και της ενέργειας (τιμές, στόχοι, αποτελεσματικότητα, Εσωτερική Αγορά για την ενέργεια, επαναβιομηχανοποίηση).