Στρατηγική συμμαχία ΔΕΘ-Helexpo με Fiera di Roma

Σε στρατηγική συμμαχία με τον εκθεσιακό οργανισμό της Ρώμης, Fiera di Roma, προχωρά η ΔΕΘ-Helexpo, διευρύνοντας περαιτέρω τη διεθνή της δικτύωση. Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fiera di Roma, κ. Pietro Piccinetti, υπέγραψαν στη Ρώμη μνημόνιο συνεργασίας, που θα φέρει τους δύο εκθεσιακούς φορείς πιο κοντά και θα ανοίξει τον δρόμο για κοινές δράσεις στο εκθεσιακό πεδίο. 

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και εκθεσιακών δράσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς όπου ο κάθε εκθεσιακός φορέας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής συμμαχίας εξετάζεται η διοργάνωση του Romics, του μεγαλύτερου φεστιβάλ κόμικς και gaming της Ιταλίας στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Fiera di Roma, αλλά και η διοργάνωση κοινής εκδήλωσης για τη μεσογειακή διατροφή σε Ελλάδα και Ιταλία. Παράλληλα, η ιταλική πλευρά έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δραστηριότητα της ΔΕΘ-Helexpo στα θεματικά πάρκα και εξετάζει την υλοποίηση τέτοιων δράσεων στη Ρώμη με τη «σφραγίδα» του ελληνικού εκθεσιακού φορέα.

Η διεθνοποίηση αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της ΔΕΘ-Helexpo, που σχεδιάζει με μεθοδικότητα τις διεθνείς της εξορμήσεις και χτίζει βήμα-βήμα τις διεθνείς της συμμαχίες και μάλιστα με ιδιαίτερα ισχυρούς παίκτες στην παγκόσμια εκθεσιακή «σκακιέρα». Είναι ενδεικτικό ότι η Fiera di Roma αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους εκθεσιακούς πόλους στην Ευρώπη, με το εκθεσιακό της κέντρο να εκτείνεται σε περισσότερα από 390.000 τ.μ. 

«Η συνεργασία με την Fiera di Roma αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στη διεθνοποίηση της ΔΕΘ-Helexpo, αλλά και ένα δείγμα γραφής των προθέσεων της εταιρείας για το επόμενο διάστημα. Το πεδίο ανάπτυξης κοινών δράσεων με τον ιταλικό εκθεσιακό φορέα είναι ιδιαίτερα ευρύ» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. 

Με την παράκληση να δημοσιευθεί, να μεταδοθεί ή να αναρτηθεί.