ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ & ΤΟ “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ” ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Τ.Ε.ΑΝ Α.Ε.) ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ & ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΤΕΑΝ Α.Ε. ΚO ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΑΛΙΑΤΣΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 – ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΤΕΑΝ 2017

Την Ημερίδα άνοιξαν με χαιρετισμό τους οι Πρόεδροι των Διοργανωτών Φορέων, του Επιμελητηρίου, κος Χρήστος Μέγκλας και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ν. ΣΕΡΡΩΝ, κος Γιώργος Μπαρμπουτίδης.
Ο κος Μέγκλας μίλησε για την προηγούμενη Εκδήλωση του 2014 που έκανε το Επιμελητήριο με το ΕΤΕΑΝ δεδομένης της μεγάλης ανάγκης πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, λόγω έλλειψης ρευστότητας από τις τράπεζες. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. (επιδότηση επιτοκίου δανείου, επιχορήγηση κλπ) προς τις σερραϊκές επιχειρήσεις κατά την προηγούμενη περίοδο αφορούσαν ποσά της τάξης των 17 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, σύμφωνα με τα στοιχεία που του παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΕΤΕΑΝ Α.Ε.
Στο νέο ρόλο της ΕΤΕΑΝ για την ανάπτυξη της χώρας προς την κατεύθυνση της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, καλύπτοντας ως αναπτυξιακός οργανισμός το έλλειμμα ρευστότητας των Τραπεζών, αναφέρθηκε ο κος Γαλιάτσος. Ανέλυσε διεξοδικά τα νέα προγράμματα του Ταμείου (Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ, Ταμείο Εξοικονομώ κατ’ οίκον, Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών)  τα οποία προβλέπεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και επεσήμανε τις τροποποιήσεις τους σε σχέση με το παρελθόν, απαντώντας παράλληλα σε όλες τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων σχετικά με τους όρους ένταξης σε αυτά. Ειδική έμφαση έδωσε στις Μικροπιστώσεις μέχρι 25.000 ευρώ, χρηματοδοτικός θεσμός που θα ισχύσει για πρώτη φορά.
Τα Προγράμματα του ΕΤΕΑΝ,  όπως τα παρουσίασε ο Πρόεδρός του στην Ημερίδα, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Σερρών www.eves.gr, όπου, επίσης, θα μπορούν όλοι να τα δουν μόλις ανακοινωθεί η έναρξή τους.