ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Δ.Τ.  5.5.2014
Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών
επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σερρών

    Επίσκεψη στο Γραφείο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστου Μέγκλα πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Μαϊου 2014  ο Δήμαρχος Σερρών και εκ νέου υποψήφιος, κ. Πέτρος Αγγελίδης, συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, κ. Κων/νο Γκόφη.
    Ο κ. Μέγκλας  αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες (κλείσιμο επιχειρήσεων, υπερφορολόγηση, γραφειοκρατία κ.α), κάνοντας  ιδιαίτερη μνεία στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που έχει ο Νομός Σερρών και στο πόσο σημαντικό  είναι για την τοπική οικονομία η αύξηση του Α.Ε.Π.
    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έθεσε στον κ. Δήμαρχο  τις προτάσεις του για τη στήριξη των επιχειρηματιών υπογραμμίζοντας: 
    την αναγκαιότητα να ξεπληρώσει ο Δήμος Σερρών τα χρέη προς τους επιχειρηματίες (να προβεί ο Δήμος σε σύναψη δανείου),
    την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Δήμου (τα 4.000 περίπου ακίνητα που διαθέτει να παραχωρηθούν έναντι χαμηλού τιμήματος για να αξιοποιηθούν κυρίως από τους 5.500 επαγγελματίες που έμειναν άνεργοι, ύστερα από το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους ),
    την παύση των κατασχέσεων και την άμεση ενεργοποίηση των ψηφισθέντων ρυθμίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών
    την ανάγκη μείωσης των δημοτικών τελών 
    την άμεση επαναλειτουργία του Αυτοκινητοδρομίου (να δοθεί άμεσα η εκμετάλλευσή του σε ιδιώτες)
    την ανάγκη συνεργασίας για τον τερματισμό της κάθε μορφής παραεμπορίου
    την επίλυση των προβλημάτων υποδομών της Βιομηχανικής Περιοχής,
    τη σπουδαιότητα δημιουργίας του Φορέα Διανομής Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ Ν. Σερρών) για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων
    την παραχώρηση έκτασης για την κατασκευή εκθεσιακού κέντρου για τα τοπικά προϊόντ. (ο κ. Μέγκλας αναφέρθηκε σε κινήσεις Δημάρχων σε άλλους Νομούς να παραχωρήσουν χώρους στα Επιμελητήρια για Εκθεσιακά κέντρα (π.χ. Ιωάννινα).
    Ο κ. Αγγελίδης είδε με ενδιαφέρον την πρόταση του Επιμελητηρίου για παραχώρηση χώρου για εκθεσιακό κέντρο στις Σέρρες, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Επιμελητηρίου σε όλους τους τομείς.