ΑΘ. ΜΑΛΛΙΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: “ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ”

Αθ. Μαλλιαράς στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος : «Επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις»

 «Η κυβέρνηση πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που διεξήχθη στην Αθήνα το διήμερο 26-27 Νοεμβρίου 2021.

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς έθεσε υπ’ όψιν των εκπροσώπων της κυβέρνησης αλλά και όλων των παρευρισκομένων στην συνέλευση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σερραίοι επιχειρηματίες ,τα οποία έχει επιτείνει η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια.  Ζήτησε μάλιστα γενναία στήριξη από την πολιτεία, ώστε όπως είπε να μην οδηγηθούμε σε μαζικά λουκέτα.

Ο κ. Μαλλιαράς έκανε ειδική μνεία στην υπέρογκη αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος που έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις, στα συνεχή παράπονα που δέχεται το Επιμελητήριο για τη νέα δυσχερή κατάσταση αλλά και στην έγγραφη διαμαρτυρία στην οποία έχει προβεί προς όλα τα αρμόδια Υπουργεία, ζητώντας μέτρα ενίσχυσης.

Η αναγκαιότητα σύνδεσης του ΓΕ.ΜΗ. με την Α.Α.Δ.Ε. αλλά και η αντίθεση στη μεταφορά της γραμματείας του INTERREGαπό τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ήταν επίσης δύο θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Μαλλιαράς, ζητώντας τη στήριξη  της Κ.Ε.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Σερρών συμμετείχε για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του σε γενική συνέλευση του συλλογικού οργάνου των Επιμελητηρίων και συνεχάρη το Δ.Σ. της ΚΕΕΕ για την άρτια διοργάνωση. Τόνισε πως το Επιμελητήριο Σερρών προσβλέπει στην συνεχή συνεργασία με όλα τα Επιμελητήρια της χώρας ώστε να υπάρχουν κοινές διεκδικήσεις πάντα με την στήριξη της Κ.Ε.Ε.Ε.

Επιπλέον , ο Αθανάσιος Μαλλιαράς απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής όλων των Επιμελητηρίων στην  SEREXPO 2022 ,κάνοντας ειδική αναφορά στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO«Χρήστος Μέγκλας», όπου θα διεξαχθεί.