ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΜΕΤΑΞΗ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ ΕΒΕΣ, ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ & ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοινή Σύσκεψη μεταξύ της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Σερρών, της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και της Διοίκησης του Σωματείου Εστιατόρων & Ψητοπωλών Ν. Σερρών την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009 με θέμα τα προβλήματα του κλάδου εστίασης, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ, κ. Α. Ρούσος.

Τόσο ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, κ. Ιωάννης Τσάκος, όσο και ο Γεν. Γραμματέας, και Αντιπρόεδρος της  ΓΣΕΒΕΕ κ. Καβαθάς Γεώργιος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους  για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία που τους επεφύλαξαν οι Σερραίοι συνάδελφοί τους εστιάτορες κατά την παραμονή τους στην πόλη μας για την πραγματοποίηση της Συνεδρίασης του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στις Σέρρες, το οποίο σημειωτέον για πρώτη φορά πραγματοποιείται στις Σέρρες. Τα 14 μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ, εστιάτορες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, (Αττική, Τρίκαλα, Γρεβενά, Κομοτηνή, Χαλκιδική, κ.α.), εντυπωσιάστηκαν από την επιχειρηματική  δραστηριοποίηση και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που παρέχουν τα εστιατόρια & ψητοπωλεία της περιοχής μας και δήλωσαν ότι επιδίωξη της ΠΟΕΣΕ είναι και η ετήσια Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί στις Σέρρες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, ήταν η οικονομική κρίση που πλήττει τον κλάδο με την πτώση του τζίρου, το ασφαλιστικό ύστερα από την ενοποίηση των Ταμείων και η σπουδαιότητα παρακολούθησης των σεμιναρίων του ΕΦΕΤ από τους συναδέλφους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αριστείδης Δρογαλάς  αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει το Επιμελητήριο για την τόνωση του κλάδου της γαστρονομίας κυρίως με τη διοργάνωση των 2 ΄΄Φεστιβάλ Γαστρονομίας΄΄ για τη Σερραϊκή Μπουγάτσα και τα βουβάλια της Κερκίνης το 2008 και 2009 αντίστοιχα. Άλλωστε, όπως τονίστηκε από όλους, άρρηκτη είναι η διασύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού που οδηγούν στην εν γένει ανάπτυξη του κάθε τόπου.

Τιμής ένεκεν ο κ. Δρογαλάς, επέδωσε στον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΕ αντίγραφο του ρεκόρ GUINNESS για το «Μεγαλύτερο σερβίρισμα μπιφτεκιών» του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας, αναγνωρίζοντας έτσι τη συμβολή της σε αυτό το επίτευγμα. Επέδωσε επίσης το νέο κατάλογο "ΟΙΝΟΙ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ"  που εξέδωσε το Επιμελητήριο, τονίζοντας ότι είναι ο πρώτος που τον παραλαμβάνει και τέλος τους πρόσφερε καλάθι με αντιπροσωπευτικά είδη διατροφής και ποτών του νομού μας. Ο κ. Τσάκος προσφέροντας με τη σειρά του αναμνηστικό της ΠΟΕΣΕ, δήλωσε ότι όλοι οι εκπρόσωποί της θα στηρίξουν την προσπάθεια του Επιμελητηρίου για την προώθηση των Σερραϊκών οίνων και αποσταγμάτων κάνοντάς τα γνωστά στους συναδέλφους τους εστιάτορες σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, συζητήθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και ζητήθηκε  από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΣ, η στήριξη της ΠΟΕΣΕ στην τριήμερη εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την προβολή των σερραϊκών προϊόντων στον Εκθεσιακό χώρο του Μετρό στο Σύνταγμα, την ερχόμενη άνοιξη.