ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ INTERFOOD & DRINK 2009 ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Διεθνή Έκθεση INTERFOOD & DRINK 2009 που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια 11-14 Νοεμβρίου 2009, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών , κ. Αριστείδης Δρογαλάς συνοδευόμενος από τον κ. Στέλιο Σαριβασίλη, σύμβουλο διασυνοριακών προγραμμάτων BIC.

Κατά τη μετάβασή του στις 12/11/09 πραγματοποίησε συνάντηση με στελέχη του Επιμελητηρίου του Blagoevgrad, με το οποίο ως γνωστόν υπάρχει άμεση συνεργασία στα πλαίσια του προγράμματος Interreg III Ελλάδα-Βουλγαρία.

Την επόμενη μέρα, αφού περιηγήθηκε στην έκθεση, επισκέφθηκε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στη Βουλγαρία, ενός ιδρύματος που προάγει τον ελληνικό πολιτισμό και τα γράμματα στη Βουλγαρία.

Αμέσως μετά πραγματοποίησε προκαθορισμένη συνάντηση με στελέχη του Βουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σόφιας. Εκεί τον υποδέχτηκαν ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Georgi Stoev, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Ivan Stoimenov και η κα Marian Tancheva, Δ/ντρια Ευρωπαϊκών και Διεθνών Προγραμμάτων. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Προϊσταμένη Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια, κα Ιωάννα Σωτηράκου-Γιάνναρου. Τα θέματα που απασχόλησαν τους παρευρισκομένους ήταν η προώθηση των περαιτέρω εμπορικών σχέσεων μεταξύ των μελών των δύο Επιμελητηρίων με την οργάνωση εκατέρωθεν επιχειρηματικών αποστολών κατά κλάδο, ενημέρωση-παρουσίαση του ερχόμενου και 3ου κατά σειρά Συνεδρίου Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πρόκειται να διοργανώσει το Επιμελητήριο Σερρών και η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Βουλγαρίας σε αυτό. Σχετικά με τις συναντήσεις με φορείς της Βουλγαρίας ο κος Δρογαλάς δήλωσε: «Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των βουλγαρικών επιχειρήσεων για να έρθουν σε επαφή με τις σερραϊκές επιχειρήσεις, κάτι που θα επιτευχθεί και με τη βοήθεια του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Σόφια, με επικείμενη Ημερίδα που πρόκειται να διοργανώσει το Επιμελητήριο Σερρών».

Τέλος, κατά την αναχώρησή του, ο κ. Δρογαλάς είχε συνάντηση με επιχειρηματίες από το Petrits, οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την οργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων με σερραϊκές επιχειρήσεις.