Αυλαία με βράβευση για το περίπτερο του Ε.Β.Ε.Σ στην 77η Δ.Ε.Θ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έπεσε η αυλαία της παρουσίας του περιπτέρου του Επιμελητηρίου Σερρών στην 77η Δ.Ε.Θ, καθώς την Κυριακή, τελευταία ημέρα της Έκθεσης, ο πρόεδρος της Helexpo Δ.Ε.Θ, Πάρις Μαυρίδης, τίμησε το περίπτερο "12" με το βραβείο "ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ", παραδίδοντας το στον πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Σ, κ. Χρήστο Μέγκλα, στον Α΄ Αντιπρόεδρο, κ. Δημήτρη Γιαννάκη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γιάννη Κίρπιτσα.

Μετά από μια εβδομάδα τεράστιας προσπάθειας από όλους τους συμμετέχοντες για την καλύτερη δυνατή προβολή των μοναδικών Σερραϊκών προϊόντων, αλλά και του τουριστικού πλούτου του Νομού, το συγκεκριμένο βραβείο ήταν και η τελική απόδειξη της επιτυχίας και εκτίμηση μίας πραγματικά οργανωμένης δουλειάς.

Έτσι και αλλιώς, προηγουμένως, το δικό του «βραβείο» με…βροχή συγχαρητηρίων έδωσε και ο κόσμος. Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν όλες αυτές τις ημέρες στο περίπτερο «12» και έφυγαν απολύτως ικανοποιημένοι , καθώς βρήκαν ό,τι παράγει ο ευλογημένος σερραϊκός κάμπος, ό,τι κατασκευάζει και παρασκευάζει το μεράκι,  η τέχνη αλλά και η χρήση της υψηλής τεχνολογίας της σερραϊκής μεταποίησης, σε συνδυασμό με την ανάδειξη και προβολή του πλούσιου τουριστικού προϊόντος των Σερρών.

Απολύτως ευχαριστημένοι από την όλη οργάνωση και την κίνηση που υπήρχε έμειναν και οι εκθέτες οι οποίοι, αναλόγως βέβαια και με τη δράση τους, είδαν τα προϊόντα τους να πωλούνται και να διαφημίζονται με τον καλύτερο τρόπο, ενώ κάποιοι έκλεισαν και αρκετές σημαντικές συμφωνίας που θα τους ανοίξουν τους ορίζοντες σε όλη την Ελλάδα.

Δήλωση Προέδρου Ε.Β.Ε.Σ, κ. Χρήστου Μέγκλα:
«Με την ολοκλήρωση της επιτυχημένης παρουσίας μας στην 77η Δ.Ε.Θ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο Σερραϊκό περίπτερο,  με δική τους αποκλειστικά οικονομική επιβάρυνση και κόντρα στην οικονομική κρίση. Τους ευχαριστούμε που συνεργάστηκαν άψογα με το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, το οποίο είχε και την ευθύνη του συντονισμού της όλης διοργάνωσης.
Αποδείξαμε για ακόμη μια φορά πως ενωμένοι οι Σερραίοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Δε σνομπάρουμε τη Δ.Ε.Θ, τη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί μέσω της εξωστρέφειας των προϊόντων θα μπορέσουμε να πετύχουμε την ανάπτυξη μας.

Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τους Δήμους που με τα ωραία stand που δημιούργησαν, παρουσίασαν ό,τι καλύτερο είχε ο καθένας, επιχειρηματικά και πολιτιστικά, από την περιοχή του.
Ευχαριστούμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκλησή μας και ομόρφυναν τις εκδηλώσεις μας στην Έκθεση. Περισσότεροι από 400 χορευτές όλες αυτές τις ημέρες προσέφεραν κάτι διαφορετικό στους επισκέπτες.
Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ και της Διοικητικής Επιτροπής που εργάστηκαν με ζήλο για την επιτυχία της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Κίρπιτσα, Γενικό Γραμματέα, που ψυχή τε και σώματι είχε την όλη εποπτεία της συμμετοχής μας, καθώς και το προσωπικό και συνεργάτες του Επιμελητηρίου».

Δήλωση Προέδρου Helexpo-Δ.Ε.Θ, κ. Πάρι Μαυρίδη:

«Με την ευκαιρία της βράβευσης του Σερραϊκού περιπτέρου ως αυτό με την καλύτερη οργάνωση και τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τα μέλη του Δ.Σ και όλους τους επιχειρηματίες εκθέτες. Ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο και στην 77η Δ.Ε.Θ είχε μια ακόμη πιο δυναμική παρουσία. Κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο με τα προϊόντα, όσο και με τις πολλές εκδηλώσεις που έδωσαν ζωή στην Έκθεση. Συγχαρητήρια και πάλι».

Αξίζει να σημειωθεί πως το stand της εταιρείας «MULTIBAGS» στο Σερραϊκό περίπτερο «12», βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Σ, κ. Χρήστο Μέγκλα, για την καλύτερη παρουσία δομής εντός του περιπτέρου, με τους υπευθύνους να παίρνουν ως ενθύμιο το λεύκωμα «75 χρόνια x 15 ημέρες Δ.Ε.Θ». Βραβεύσεις ως ενθύμια συμμετοχής έγιναν σε όλους τους εκθέτες.

Τέλος, η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι έχει μέλη, τα οποία χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες μπορούν να πετύχουν πολλά και το συγκεκριμένο βραβείο από την Helexpo, δίνει δύναμη σε όλους για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.

Πολιτιστικό Σερραϊκό πανόραμα στην 77η Δ.Ε.Θ

Μ’ ένα μοναδικό χορευτικό πανόραμα, βασισμένο σε διαφορετικά ηχοχρώματα που «φώτισαν» και ανέδειξαν την πολιτισμική κληρονομιά και κουλτούρα των Σερρών, επισφραγίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου η επιτυχημένη παρουσία του Σερραϊκού περιπτέρου.
Περισσότεροι από 200 χορευτές, από εννέα χορευτικούς και πολιτιστικούς συλλόγους με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες, τη λεβεντιά και τη χάρη τους, ξαναζωντάνεψαν τις παραδόσεις, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, οι οποίοι «πλημμύρισαν» τον χώρο του περιπτέρου "12".