ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ 20.01.2014

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΑΡΕΣΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, Κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ

    Στο κόψιμο της Βασιλόπιτας για το 2014 της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών που πραγματοποιήθηκε στην αίθ. «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Π.Ε. Σερρών, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 παρέστη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών. Στο Χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους Νέους Αγρότες του Νομού μας, μαζί με τις ευχές του, ο κ. Μέγκλας τους διαβεβαίωσε ότι το Επιμελητήριο είναι κοντά τους και τους στηρίζει, διότι πιστεύει στις δυνατότητες της πρωτογενούς παραγωγής του τόπου μας και στους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτήν. Ανέφερε ότι είναι πολλοί νέοι αγρότες εγγεγραμμένοι ως μέλη στο μητρώο του Επιμελητηρίου, το οποίο προσπαθεί να τους βοηθά παρέχοντάς τους γνώση, ενημέρωση και πληροφόρηση (διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων και εκδηλώσεων), διαθέτοντάς τους την αίθουσα Η/Υ – εξοπλισμένη με όλα τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας – για προγράμματα κατάρτισης και σεμινάρια και με πολλές άλλες ενέργειες και δράσεις (εκθέσεις, αποστολές, προτάσεις στα Υπουργεία, πληροφόρηση για επενδυτικά προγράμματα κ.π.ά). Τους παρότρυνε μάλιστα να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.serreschamber.gr, όπου κάθε μήνα αναρτώνται τιμές αγροτικών προϊόντων και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον αγροτικό κόσμο και να δώσουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail) για να έχουν καθημερινή ενημέρωση επί επιμελητηριακών, οικονομικών, επιχειρηματικών και αγροτικών θεμάτων.
    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάλεσε όλους τους φορείς να βοηθούν τον αγροτικό κόσμο του Νομού, από τον οποίο μπορεί να υπάρξει η ανάπτυξη,  με την προϋπόθεση της σωστής αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών και στοχευμένων επενδύσειων στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων με πιστοποιημένη ποιότητα, υψηλή προστιθέμενη αξία και εξαγωγικές προοπτικές.