ΒΙΠΕ ΣΕΡΡΩΝ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΙ SER-EXPO ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΓΚΛΑΣ-ΚΟΛΛΙΑ

Με τη Σερραία Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/04/2016) στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας. 

Ο κ.Μέγκλας έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης τρία (3) κυρίαρχα ζητήματα που άμεσα, έμμεσα και πολλαπλά αφορούν το επιχειρείν και την οικονομία του Ν.Σερρών. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών αναφέρθηκε στη λειτουργία της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ Σερρών), στη φύλαξή της και σε άλλα ζητήματα υποδομών του εκεί χώρου ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην απουσία σιδηροδρομικού δικτύου από τη ΒΙΠΕ Σερρών. Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ.Μέγκλα και στο θέμα της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας» και στην επικείμενη χάραξή της προκειμένου αυτή να συμπεριλάβει και το Νομό Σερρών και να ενισχύσει, ως καθοριστικό έργο υποδομής, την τοπική οικονομία.   

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η εκτενής αναφορά στη 2η Διεθνή και Επιχειρηματική Έκθεση Ν.Σερρών (Ser-Expo 2016). Άλλωστε η «Ser-Expo», η οποία θα διεξαχθεί στον ίδιο με πέρσι χώρο το χρονικό διάστημα 24-26 Ιουνίου 2016 έχει την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης .   

Το καλό κλίμα που επικράτησε κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε με τη δήλωση της Υφυπουργού, η οποία, αφού άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που παρουσίασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών «εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στους στόχους του Επιμελητηρίου Σερρών και διαβεβαίωσε, ότι αυτή και οι συνεργάτες της, βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς των έργων υποδομής, ώστε να συμπεριλαμβάνεται πάντοτε στο σχεδιασμό τους η ανάπτυξη και η ανάδειξη των τοπικών οικονομιών της Μακεδονίας και της Θράκης»

Από το Γραφείο Τύπου