Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ – «ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/04/2016

Τους μελλοντικούς επιχειρηματίες φιλοξενεί την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 το Επιμελητήριο Σερρών σε μια γιορτή μαθητικής επιχειρηματικής δημιουργίας την οποία διοργανώνουν το Επιμελητήριο Σερρών με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών- Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Σερρών. Οι μικροί μαθητές θα βρεθούν το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου 2016 από τα θρανία τους στα σταντ των επιχειρήσεων που δημιούργησαν με φαντασία και μεράκι. 

Σκοπός του Θεματικού Δικτύου:

Σκοπός του Θεματικού Δικτύου είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας στους μαθητές μέσω της ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν ως προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ικανοτήτων.

Η Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 18/04/2016:

Δ.Γιαννάκης : Α’ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών : «Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση με την έννοια της επιχειρηματικότητας και την επιχειρηματική κουλτούρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μαθητές να προσεγγίσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας, διερευνώντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματία και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, συμπληρώνοντας στο επαγγελματικό πλάνο της προσωπικής τους σταδιοδρομίας την επιχειρηματική δραστηριοποίηση.

Βασιλική Δινάκη : Υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Σερρών : «Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών αναγνωρίζοντας τη διαχρονική συμβολή του Επιμελητηρίου Σερρών στη σύνδεση του «επιχειρείν» με την εκπαίδευση έχει μια άψογη συνεργασία τα τελευταία δύο χρόνια με το Επιμελητήριο Σερρών και από κοινού πραγματοποιούν και φέτος τη γιορτή μαθητικής επιχειρηματικής δημιουργίας, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Σταδιοδρομίας «Μαθητών Επιχειρείν».

Φωτεινή Δομουχτσή : Υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Σερρών : «Πέρσι οι συμμετοχές ήταν εννέα(9), φέτος ξεπεράσαμε τις είκοσι(20). Αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Στόχος είναι να βγούμε όλοι κερδισμένοι και κυρίως οι μαθητές και οι μαθήτριες που λαμβάνουν μέρος. Είναι σημαντικό να κατακτήσουν οποιαδήποτε γνώση τους φέρει κοντά στην επιχειρηματικότητα».

Από το Γραφείο Τύπου