ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΗ

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη νέα χρονιά που ξεκίνησε, άνοιξε τις εκδηλώσεις του το Επιμελητηρίου Σερρών, στην αίθουσα “Γεώργιος Χρηστίδης” την Παρασκευή 03 Ιανουαρίου 2014:   πενήντα νέοι φοιτητές και φοιτήτριες, παιδιά επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου, τα οποία με τα νιάτα, τη χαρά, την αισιοδοξία και τα οράματά τους ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-14, βραβεύτηκαν για την επιτυχία τους, με την ελπίδα,την προσδοκία και τις ευχές όλων να συμβάλουν με τη γνώση που θα κατακτήσουν, τις νέες ιδέες και την εργατικότητά τους σε ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, τις επιχειρήσεις των γονέων τους και τον τόπο μας.  

    Η τελετή βράβευσης ξεκίνησε με ζωντανή μουσική από δύο εξαίρετους καλλιτέχνες, το Νίκο Έξαρχο στο πιάνο και το Στέφανο Σεκέρογλου στο βιολί, οι οποίοι πλημμύρισαν την αίθουσα με υψηλής ποιότητας μουσική, αντάξια της επιτυχίας των πρωταγωνιστών της βραδιάς, των νέων εν δυνάμει επιστημόνων και των γονέων τους.

    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας, παρουσίασε τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου, τις ενέργειές του και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του Ν. Σερρών, αναφέροντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, που του δίνουν τη δυνατότητα να φτάσει ψηλά, για να έχουν καλύτερο μέλλον οι κάτοικοί του, τονίζοντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους νέους: “Η Ελλάδα και ο Νομός Σερρών είναι πλούσια χώρα και πλούσιος νομός. Μην πιστεύετε αυτό που λένε κάθε μέρα “κρίση και κρίση, φτώχεια και φτώχεια”. Πρέπει να παράξουμε λίγο παραπάνω, να καταναλώσουμε λιγότερο και να έχουμε κάποιες ιδέες δικές σας, νέες ιδέες οι οποίες θα μας κάνουν πιο ανταγωνιστικούς…… έχουμε φυσικό πλούτο, μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα οποία μας έχει δώσει ο Θεός….”, και έκλεισε το χαιρετισμό του επισημαίνοντας τις πρωτιές και την υψηλή θέση της Ελλάδας, π.χ. στη ναυτιλία, στην παραγωγή σκληρού σιταριού κ.α. εκφράζοντας την πίστη και την αισιοδοξία ότι αν αξιοποιηθούν τέτοια πλεονεκτήματα της πλούσιας χώρας που είμαστε, ακόμα και χωρίς τη στήριξη κανενός Υπουργείου, πολύ σύντομα θα μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.
     
     Τις ευχές τους και τους επαίνους στους επιτυχόντες απένειμαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου Πατήρ Ηλίας, η Αντιπρόεδρος της Βουλής κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η Βουλευτής κα Φωτεινή Αραμπατζή, ο Βουλευτής κος Μενέλαος Βλάχβεης, ο Βουλευτής κος Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερραίων, κος Πέτρος Αγγελίδης, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου, κ. Λαγούδας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Χρήστος Μέγκλας,  ο εκπρόσωπος της Συνεταιριστικής Τράπεζας, χορηγού της εκδήλωσης, και μέλος του Δ.Σ., κ. Ι. Μπαλίτης,  ο εκπρόσωπος των επιχειρήσεων ΚΑΝΤΖΑ, χορηγού της εκδήλωσης,  κ. Δημήτρης Κάντζας,  ο Αντιδήμαρχος Σιντικής, κ. Δ. Μπακρατσάς, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, ο Α΄Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γιαννάκης, ο Β΄Αντιπρόεδρος, Ναούμ Μιντιούρης, ο Γεν. Γραμματέας, Ιωάννης Κίρπιτσας και ο Οικονομικός Επόπτης, Θωμάς Τενεκετζής, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, κ. Σπ. Μάμαλης, ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου του Επιμελητηρίου, κ. Ι. Κοτζαμπασίδης, ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος, κ. Δ. Χατζηπαντελής, και τα μέλη του Δ. Σ. του Επιμελητηρίου, κ. Σοφία Κούρτογλου, κ. Κων. Γκόφης, κ. Ν. Ζήσης και Δημ. Παπουτσής, και ο εκπρόσωπος και Ταμίας της ΟΕΒΕΣ, κ. Β. Αρβανιτίδης.
      
    Όλοι οι πενήντα επιτυχόντες επιβραβεύτηκαν από το Επιμελητήριο Σερρών με το συμβολικό χρηματικό ποσό των 50 € στον Τραπεζικό τους Λογαριασμό με ευχές το ποσό αυτό να πολλαπλασιαστεί και να έχουν επιτυχίες σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Οι δέκα πρώτοι παρέλαβαν από μία επιπλέον δωροεπιταγή των 40€,  χορηγία των επιχειρήσεων ΚΑΝΤΖΑ, και στους δύο πρώτους προσφέρθηκε από ένα κινητό τηλέφωνο, προσφορά του καταστήματος ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ και η επιχείρηση ΒΑΣΑΚΗ, που πρόσφερε τα εδέσματα του μπουφέ.
    Παρουσιάστρια της εκδήλωσης, η οποία προβλήθηκε ζωντανά και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.serreschamber.gr , ήταν η κα Όλγα Λαφαζάνη.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ