ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
Τους μελλοντικούς επιχειρηματίες φιλοξενεί την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 το Επιμελητήριο Σερρών σε μια γιορτή μαθητικής επιχειρηματικής δημιουργίας την οποία διοργανώνουν το Επιμελητήριο Σερρών με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών- Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Σερρών. Οι μικροί μαθητές θα βρεθούν το πρωί της Τρίτης 28 Απριλίου από τα θρανία τους στα σταντ των επιχειρήσεων που δημιούργησαν με φαντασία και μεράκι. Η γιορτή μαθητικής επιχειρηματικής δημιουργίας  υλοποιείται στο πλαίσιο  του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Σταδιοδρομίας «Μαθητών Επιχειρείν».
Σκοπός του Θεματικού Δικτύου:
    Σκοπός του Θεματικού Δικτύου είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας στους μαθητές μέσω της ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν ως προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ικανοτήτων (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 2004). Το ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς από το 2006 όρισε τις οκτώ βασικές ικανότητες οι οποίες είναι απαραίτητες για την προσωπική ολοκλήρωση και ανάπτυξη του κάθε πολίτη και έθεσε την ικανότητα για «Πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα» ως μια από αυτές (Eurydice Report, 2012). Το αίσθημα πρωτοβουλίας και η επιχειρηματικότητα αναφέρεται στην ικανότητα ενός ατόμου να μετατρέπει τις ιδέες του σε δράση και περιλαμβάνει τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την ανάληψη ρίσκου, καθώς και την ικανότητα σχεδιασμού προκειμένου να επιτυγχάνονται συγκεκριμένοι στόχοι.
       Το πρόγραμμα της γιορτής μαθητικής επιχειρηματικής δημιουργίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 στο Επιμελητήριο Σερρών, οι επωνυμίες των Επιχειρήσεων που δημιούργησαν οι μαθητές και τα σχολεία που συμμετέχουν είναι:

10:00 Προσέλευση – Χαιρετισμοί ( Εκπρόσωποι Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Επιμελητηρίου Σερρών, Γραφείου  Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Χορηγών)
Παρουσίαση Μαθητικών Επιχειρήσεων
10.30 Paradise from Serres – 6ο Γυμνάσιο Σερρών
10.40 Πατατοβιομηχανία ELITE – 6ο Γυμνάσιο Σερρών
10.50  Μελίρρυτος – Γενικό Λύκειο Πεντάπολης
11.00 Σαπουνopera  – Γενικό Λύκειο Πεντάπολης
11.10 e-λικέρ – 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών
11.20 Διάλλειμα
11.30 Gmax TOURING – 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών
11.40 Amfipolis Press Hotel TM – Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις
11.50 Βιολογικό Αγρόκτημα ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης – ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης
12.00 Πτηνοτροφική Μονάδα Παραγωγής Βιολογικών Κοτόπουλων ΚΟΤΕΠΑΛ – 2ο ΕΠΑΛ Σερρών
12.10 Βράβευση μαθητικών επιχειρήσεων – Απονομή επαίνων
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα λειτουργήσει έκθεση παρουσίασης των μαθητικών επιχειρήσεων στο Ισόγειο του Επιμελητηρίου Σερρών.