ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ |18-20.01.2019|Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Επιμελητήριο Βουκουρεστίου – Συμμετοχή στην Έκθεση GRECIA PANORAMA – Β2Β – Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επιχειρηματική Αποστολή του Επιμελητηρίου Σερρών στο Βουκουρέστι.

ΣΕΡΡΕΣ – 21.01.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ |18-20.01.2019|
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Επιμελητήριο Βουκουρεστίου – Συμμετοχή στην Έκθεση GRECIA PANORAMA –
Β2Β Συναντήσεις
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επιχειρηματική Αποστολή του Επιμελητηρίου Σερρών στο Βουκουρέστι. Είχε βέλτιστα αποτελέσματα για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και άνοιξε ορίζοντες συνεργασίας και νέες αγορές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, δικαιώνοντας το Επιμελητήριο Σερρών για την επιλογή της συγκεκριμένης πόλης, στο Επιμελητήριο της οποίας πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο Ελληνορουμανικού Forum που διοργανώθηκε και από τις δύο πλευρές. 
Ιδιαίτερα θερμή και ουσιαστική ήταν η υποδοχή και η φιλοξενία που επεφύλαξαν στην αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος Χρήστος Μέγκλας, η Διοίκηση και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Βουκουρεστίου όσο και το Οικονομικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, το οποίο σε συνεργασία και με το Διμερές Ελληνορουμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο επιμελήθηκε τη διοργάνωση των επιχειρηματικών συναντήσεων σύμφωνα με το αντικείμενο δραστηριότητας των επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το περιεχόμενο του Μνημονίου που υπέγραψαν οι Πρόεδροι των δύο Επιμελητηρίων καθώς ανοίγει ορίζοντες ουσιαστικής μελλοντικής συνεργασίας. Οι δύο πλευρές δια του Μνημονίου αυτού δεσμεύτηκαν ότι θα προβαίνουν σε ενέργειες στήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν, ώστε αυτές με την μεταξύ τους συνεργασία να επιτυγχάνουν χειροπιαστά αμοιβαία οφέλη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξής τους και της βελτίωσης της οικονομικής τους θέσης (ιδίως μέσω εύρεσης πελατών, προβολής προϊόντων, κοινών εκδηλώσεων και Forum, ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ των επιχειρηματιών – μελών τους, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση εμπορικών σχέσεων σε τομείς όπως τα τρόφιμα, η ενέργεια, ο τουρισμός κ.α.).
Ο κος Χρήστος Μέγκλας παρουσίασε το Ν. Σερρών και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα για την προσέλκυση επενδύσεων και έδωσε έμφαση στα είδη των επιχειρήσεων που είναι μέλη του Επιμελητηρίου παρουσιάζοντας ολόπλευρα το επιχειρηματικό προφίλ του Νομού. Απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθούν τις Σέρρες ώστε να επισφραγιστεί και να επιβεβαιωθεί με τον καλύτερο τρόπο η οικονομική συνεργασία που προβλέπει το Μνημόνιο. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βουκουρεστίου, Δρ Sorin Dimitriu, αναφέρθηκε στις δράσεις του Επιμελητηρίου του για την στήριξη των επιχειρήσεων – αριθμεί περίπου 120.000 μέλη – και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι το Μνημόνιο που υπογράφτηκε μπορεί να αποτελέσει το όχημα για στενή σχέση μεταξύ των φορέων των δύο περιοχών όχι μόνο στον επιχειρηματικό και οικονομικό τομέα αλλά και σε τομείς όπως ο ακαδημαϊκός με την ανάπτυξη της έρευνας και άλλων πτυχών της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Σερραίοι επιχειρηματίες ύστερα από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σερρών συμμετείχαν στην Έκθεση Εκδήλωση προβολής ελληνικής γαστρονομίας και τουρισμού “GRECIA PANORAMA” η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι. Την Έκθεση αυτή επισκέφθηκε η επιχειρηματική αποστολή, η οποία είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα περίπτερα των επιχειρήσεων από πολλές περιοχές της Ελλάδας, να τις γνωρίσει και να μεταφέρει στις Σέρρες καλές πρακτικές προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.
Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι διοργάνωσε άρτια τις στοχευμένες βάσει του ειδικού ενδιαφέροντος επιχειρηματικές συναντήσεις. Πολλές από τις επιχειρήσεις που πήραν μέρος σε αυτές ήταν σερραϊκές κατόπιν παρέμβασης του Επιμελητηρίου Σερρών. Με τις Β2Β επαφές και γνωριμίες εξασφάλισαν αμοιβαία επωφελείς εμπορικές συμφωνίες με απτά και άμεσα αποτελέσματα αλλά και προοπτικές για το μέλλον.
Το Επιμελητήριο Σερρών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά και να συγχαρεί καταρχάς τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν τόσο στην Επιχειρηματική Αποστολή όσο και στην Έκθεση καθώς και το Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και ιδίως τον Εμπορικό Ακόλουθο, κο Αριστοτέλη Ξενάκη. Ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες, επιχειρηματίες, μέλη της Διοίκησης και στελέχη του Επιμελητηρίου που συνέβαλαν στην επιτυχία της, τον Σερραίο επιχειρηματία, Βαγγέλη Πούλιο για την βοήθεια που παρείχε καθώς και τους συμπατριώτες μας Σερραίους κ.κ Γεώργιο Πανταζή, Ιωάννη Πάσιο, Στέργιο Γκότση και Γεώργιο Ζαπάρα, οι οποίοι με τις γνώσεις και την εμπειρία τους βοήθησαν τα μέλη της αποστολής στις επαφές τους και στο να αποκομίσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα της εμπορικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ρουμανίας, προκειμένου με καλύτερες προϋποθέσεις να συνεχιστεί η συνεργασία στον επιχειρηματικό κλάδο μεταξύ Σερρών και Βουκουρεστίου. 
Το Επιμελητήριο Σερρών με δράσεις σαν αυτές βοηθά αλλά και παροτρύνει τους Σερραίους επαγγελματίες να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών τους.