ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΕΡΡΩΝ» 08.11.2013

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν τα μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, στον 3ο Όροφο του Επιμελητηρίου, την Παρασκευή 08.11.2013, σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Σερρών, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Μέγκλας, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Γιαννάκης, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Μιντιούρης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κίρπιτσας και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Τενεκετζής. Ακόμα, η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών κ. Μωυσιάδη, των Βουλευτών κας. Αραμπατζή και κου. Βλάχβεη, του Δημάρχου Σερρών κ. Αγγελίδη, του Δημάρχου Σιντικής κ. Καρυδά, καθώς και Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και Αντιδημάρχων.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Μέγκλας αρχικά παρέθεσε μια ιστορική αναδρομή της Τράπεζας, τονίζοντας πως ξεκίνησε τη λειτουργία της από το Επιμελητήριο Σερρών, που ήταν και ο πρώτος μέτοχος. Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας απαριθμεί 4 μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, μαζί με τον Πρόεδρο της Τράπεζας, κ. Χατζηηλιάδη Ιωάννη. Επίσης πρόσθεσε, πως σε μια εποχή ύφεσης και μηδενικής ρευστότητας, όπου 1000 επιχειρήσεις περίπου  κλείνουν ετησίως στο Νομό Σερρών, η ύπαρξη και η ενδυνάμωσή της Συνεταιριστικής Τράπεζας, είναι καίρια και αναγκαία για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και τη χρηματοδότηση των επιχειρηματιών, ώστε εκείνοι με τη σειρά τους, να επενδύσουν και να αυξήσουν το μικρό ποσοστό του Νομού στον κλάδο της μεταποίησης και να διορθώσουν το κακό οικονομικό κλίμα. Τέλος, ο κ. Μέγκλας, ευχήθηκε να υπερκαλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη στήριξη των επαγγελματιών του Νομού.

Σχετικά Αρχεία: