ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Η συμφωνία  που υπογράφηκε στις Βρυξέλλες, έστω και «κακή» πανθομολογουμένως, δημιουργεί πάντως την προοπτική και την προσδοκία για να γυρίσει επιτέλους σελίδα η χώρα μας.  Ο επιχειρηματικός κόσμος των Σερρών με διαρκείς παρεμβάσεις του τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα την εξαιρετικά επείγουσα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, είχε ζητήσει την υπογραφή συμφωνίας τονίζοντας:  «Η Υπογραφή Συμφωνίας είναι μονόδρομος – Η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη είναι μονόδρομος!».

Σήμερα, δηλώνω ικανοποιημένος από τη συμφωνία που επετεύχθη και ελπίζω να διατηρηθεί το ενωτικό κλίμα στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Είναι αδήριτη και επιτακτική η ανάγκη να πορευτούμε τώρα και όλοι μαζί,  προκειμένου να κοιτάξουμε το αύριο του τόπου με αισιοδοξία.

Το δίχως άλλο, τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά ταυτόχρονα είναι και αναπόφευκτα. Η συμφωνία μπορεί ίσως να αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να ξεφύγουμε επιτέλους από τη μιζέρια και να προβούμε τώρα και όλοι μαζί σε γενναίες τομές και μεταρρυθμίσεις, τις οποίες, όλοι αναγνωρίζουμε, ότι τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα μας. Το Επιμελητήριο Σερρών χαιρετίζει αυτή την πραγματικά ιστορική εξέλιξη, καθώς από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι μία ολική ρήξη με τους Ευρωπαίους Εταίρους θα οδηγούσε τη χώρα εκτός Ευρωζώνης, με καταστροφικές συνέπειες για το λαό και την οικονομία μας. Θεωρούμε ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία πρέπει πάση θυσία να μείνουμε ενωμένοι,  για να κρατηθούμε «ζωντανοί» και να δημιουργήσουμε πάση δυνάμει την Ελλάδα της προκοπής και της ανάπτυξης. Πρώτο μέλημα πρέπει να είναι το άνοιγμα των τραπεζών, ώστε να ξεκινήσει και πάλι η επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει «παγώσει» και προκάλεσε τεράστια προβλήματα σε επιχειρήσεις, εργαζόμενους και καταναλωτές. Έφτασε η ώρα των πράξεων.