ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Δημοσιεύτηκε η υπ’ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400 ΚΥΑ με τα “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021 και ώρα 6:00.” 

Η ΚΥΑ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων όλα τα μέτρα που τίθενται από αύριο σε ισχύ για εμβολιασμένους και μη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να διενεργούν διαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχεία ανίχνευσης αντιγόνου κορονοιού (rapid test).κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test αντιγόνου κάθε εβδομάδα. Αυτά τα τεστ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου και θα αποδεικνύονται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr που επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

Σε δύο υποχρεωτικά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα υποχρεούνται να υποβάλλονται από τις 13 Σεπτεμβρίου εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εργαζόμενοι σε εστίαση και εργαζόμενοι σε τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές

 Ως προς τη χρήση μάσκας, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όπου παρατηρείται συνωστισμός και προσδιορίζονται τα πρόστιμα σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων. 

Δείτε αναλυτικά την ΚΥΑ στα συνημμένα αρχεία. 

 

Σχετικά Αρχεία: