ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69136 ΚΥΑ με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 (ΦΕΚ 5138/Β’/05.11.2021).

 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου η πρόσβαση σε εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, και όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες καθώς και σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες γίνεται κατόπιν επίδειξης πριστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR test εντός 72 ωρών ή Rapid test εντός 48 ωρών) και αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας.

 

Επίσης, όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα με PCR ή Rapid test. 

 

Σε περίπτωση πρώτης παράβασης των μέτρων, το πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες.

 

Δείτε ειδικότερα τα μέτρα ανά πεδίο δραστηριότητας, τα πρόστιμα που προβλέπονται καθώς και ολόκληρο το ΦΕΚ στα συνημμένα αρχεία.

 

Σχετικά Αρχεία: