ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σας κοινοποιούμε το υπόμνημα – επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας στον Υπουργό ΥΠΕΚΑ, κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, σχετικά με την ενδεχόμενη επιβολή έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

                                                                    
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο κλάδος των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταΪκά στο Νομό Σερρών αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα που οφείλονται στην καθυστέρηση πληρωμών από τον ΛΑΓΗΕ, στην επικείμενη επιβολή «έκτακτης εισφοράς» επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών και στη μεγάλη έλλειψη ρευστότητας των Τραπεζών.

Η ενδεχόμενη «έκτακτη εισφορά» έρχεται να προστεθεί στη δυσκολότερη οικονομική περίοδο οδηγώντας σε αδιέξοδο χιλιάδες μικροεπενδυτές και καταστρέφοντας ένα δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ και καταστρατηγεί μονομερώς τις υπογεγραμμένες συμβάσεις των παραγωγών  με τον ΛΑΓΗΕ. Επίσης, τα μέλη μας διαμαρτύρονται γιατί δεν προτίθεστε να επιβάλλετε έκτακτη εισφορά σε μεγαλοπαραγωγούς ενέργειας από άλλες ΑΠΕ και ορυκτά καύσιμα.

Σας παρακαλούμε να επιλύσετε τα παραπάνω προβλήματα πληρωμών και να μην προχωρήσετε στην επιβολή  έκτακτης εισφοράς, η οποία είναι και άδικη και θα σταματήσει τις ενδεχόμενες επενδύσεις όχι μόνο στα φωτοβολταϊκά αλλά και σε άλλους τομείς λόγω άρσης της εμπιστοσύνης μεταξύ επενδυτών – κράτους.                                                                                                                                     

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μέγκλας