ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΥΠΑΓΩΓΗ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σέρρες, 11/02/2021

Αρ. Πρωτ. 185

 

ΠΡΟΣ:     Digea – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.

ΚΟΙΝ: Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

κο Κυριάκο Πιερρακάκη

Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών,

                                      κο Κώστα Καραμανλή

Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή

Βουλευτές Ν. Σερρών

Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,

κο Απόστολο Τζιτζικώστα

Αντιπεριφερειάρχη Σερρών,

κο Παναγιώτη Σπυρόπουλο

                                                                    

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΥΠΑΓΩΓΗ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αξιότιμες/οι,

Κατόπιν της από 08/02/2021 Ενημερωτικής Επιστολής σας περί της νέας ψηφιακής μετάβασης που θα ολοκληρωθεί στις 26/02/2021 σε Δράμα, Θάσο, Καβάλα, Ξάνθη, Σέρρες και τμήμα του νομού Ροδόπης, επανερχόμαστε στο θέμα της υπαγωγής του Ν. Σερρών στην Ευρύτερη Περιοχή Εξυπηρέτησης της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΕ4, ΠΖ-1), σύμφωνα με την ΚΥΑ 21161/12-8-2008, ενώ διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με επιστολές μας εδώ και έξι χρόνια σας τονίζουμε αυτό το παράδοξο, που έχει ως αποτέλεσμα αφενός οι Σερραίοι πολίτες να παρακολουθούν τα περιφερειακά κανάλια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν αυτήν και όχι τη δική τους Περιφέρεια και αφετέρου να μην είναι δυνατή η εκπομπή σερραϊκών τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς να λαμβάνουμε καμία ανταπόκριση.  Ακόμα, μάλιστα, και με την πιο πρόσφατη από 09/11/2020 επιστολή μας, σας ζητήσαμε στο πλαίσιο της νέας ψηφιακής μετάβασης βάσει του Χάρτη Συχνοτήτων που σχεδιάστηκε υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να υπαχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στην Περιοχή Εξυπηρέτησης της Κεντρικής Μακεδονίας. Για ακόμα μία φορά, όμως, δεν πήραμε καμία απάντηση.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τη μη υπαγωγή του Ν. Σερρών στην Περιοχή Εξυπηρέτησης της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και θα έπρεπε να είχε υπαχθεί εξαρχής, αλλά και για το γεγονός ότι δεν λαμβάνουμε καμία απάντηση στα συνεχή αιτήματά μας.

 

Με εκτίμηση,

Χρήστος Μέγκλας

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών