ΔΤ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ- ΕΡΓΟ EMPLOCOMP

Στην Αίθουσα Γ. Χρηστίδης, του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου
πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, Ενημερωτική Ημερίδα, στο πλαίσιο της υλοποίησης  του πρώτου Επιχειρηματικού Εργαστηρίου  (workshop) του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας με ακρώνυμο «EMPLOCOMP», με σκοπό την πληροφόρηση των Σερραίων Επιχειρηματιών, σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:

– το 1ο Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Forum Ερμής (προοπτικές, δυνατότητες διείσδυσης στη Ρωσική Αγορά, όροι συμμετοχής κλπ).
– το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Ενίσχυση Ανθρώπινου Δυναμικού» που υλοποιεί ο ΣΕΒΕ σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ και τον ΣΕΒ.
– το επιδοτούμενο πρόγραμμα «ΕΣΠΑ ‐ ΠΕΠ Β’ ΚΥΚΛΟΣ ‐ Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρ. Μέγκλας ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους του έργου EMPLOCOMP που είναι η ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον, επαγγελματικών δεξιοτήτων στο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να δημιουργηθούν  ευκαιρίες για μικρές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να συμβάλει στην ενίσχυση τόσο των διασυνοριακών επιχειρήσεων όσο και στην ανταγωνιστικότητα της διασυνοριακής οικονομίας.
Ακολούθησε παρουσίαση από την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνορωσικού Κέντρου Ερμής κ. Γεράκη Γιώτα, σχετικά με το 1ο Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Forum Ερμής που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο. Σκοπός του Forum θα είναι η προώθηση των εξαγωγών των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Ρωσική αγορά και η επενδυτική δραστηριότητα Ρώσων επιχειρηματιών στην Ελληνική αγορά (www.ermis-forum.com).
Στην συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση από το στέλεχος του ΣΕΒΕ κ. Μαρίνο Τσαγκαράκη, του Προγράμματος «Ενίσχυση Ανθρώπινου Δυναμικού» που υλοποιεί ο ΣΕΒΕ σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ και τον ΣΕΒ ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τον Εκπρόσωπο του ΣΥΣΕΠ (Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων) κ. Σαββίδη Μιχάλη του Προγράμματος «ΕΣΠΑ‐ ΠΕΠ Β’ ΚΥΚΛΟΣ (Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων)». Η Εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα του ΕΒΕΣ www.eves.gr όπου είναι διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο.