ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΑΕΔ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ»

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (04/04/2016) ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Δημήτρης Γιαννάκης και ο Διευθυντής του τοπικού ΟΑΕΔ (ΕΠΑΣ Μαθητείας Σερρών), Δημήτρης Ναζηρίδης αναφορικά με την Ενημερωτική Εκδήλωση που συνδιοργάνωνουν οι δύο (2) Φορείς το απόγευμα της Τετάρτης. 

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των κοινωνικών φορέων και η ανάδειξη των Γραφείων Διασύνδεσης των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, τα οποία αποτελούν τη νέα γέφυρα συνεργασίας του Οργανισμού με τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, που εκπαιδεύουν και απασχολούν σπουδαστές των σχολών του.

«Ο θεσμός της Μαθητείας έχει δώσει πολλά στα 60 χρόνια ζωής του και με την αναβάθμισή του, θα δώσει περισσότερα τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο κ.Ναζηρίδης.

Από τη δική του πλευρά, ο κ.Γιαννάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων σημειώνοντας ότι «το παρόν και το μέλλον μιας χώρας κρίνεται από τον τρόπο που καλλιεργούνται οι δεξιότητες της νέας γενιάς». Παράλληλα, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών τόνισε ότι τα Επιμελητήρια οφείλουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του θεσμού της Μαθητείας, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη των προγραμμάτων σπουδών, και προτείνοντας ειδικότητες, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. 

Υπενθυμίζεται, ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (06/04/2016) και ώρα 18:30 στον 3ο όροφο του Επιμελητηριακού Μεγάρου. (αίθουσα Γ.Χρηστίδης)

Από το Γραφείο Τύπου