ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΒΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την έδρα του Δήμου Κερκίνης, τη Ροδόπολη, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009 ο Πρόεδρος, του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Αριστείδης Δρογαλάς,  ο Β΄ Αντιπρόεδρος, κ. Ευστάθιος Πολίτης, και η Διευθύντρια, κ. Θωμαή Μπόζιου, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Συλλόγου Επαγγελματιών της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Κερκίνης, κ. Ιάκωβος Ιακωβίδης, και επαγγελματίες της περιοχής με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γεωργιάδη, υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου στο Δημοτικό Μέγαρο Ροδόπολης, όπου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησε ενημέρωση για τις δραστηριότητες και ενέργειες του Επιμελητηρίου, για τα νέα Προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων καθώς και για το νέο Portal του Επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος, κ. Δρογαλάς, αναφέρθηκε στο ρόλο του Επιμελητηρίου ως θεσμού στήριξης των επιχειρήσεων και ανέλυσε διεξοδικά τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει προκειμένου να ενισχύσει την προβολή των Σερρών και να στηρίξει την επιχειρηματικότητα σε όλα τα είδη των επιχειρήσεων και σε όλα τα μέρη του Νομού. Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου παρουσίασε τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και κυρίως των δράσεων για την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας των Νέων και Γυναικών που αφορούν την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, καθώς και την προδημοσίευση της  Προκήρυξης για την ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων στο πλαίσιο των Π.Ε.Π που αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις των κλάδων μεταποίησης, εμπορίου, τουρισμού και υπηρεσιών, καθώς και τις δράσεις της «Πράσινης Επιχειρηματικότητας».  Τέλος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος, κ. Πολίτης, αναφέρθηκε στα σεμινάρια για Τεχνικούς Ασφαλείας που πρόκειται να υλοποιήσει μέσω του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ το Επιμελητήριο μετά το καλοκαίρι,  και  παρουσίασε το νέο portal του Επιμελητηρίου www.serreschamber.gr και τις δυνατότητές του στον τομέα της ενημέρωσης, της ειδικής πληροφόρησης, της προβολής μέσω ηλεκτρονικών αγορών κ.ά,  τονίζοντας ιδιαίτερα τις διευκολύνσεις που προσφέρει στις επιχειρήσεις της περιφέρειας του Νομού να εξυπηρετούνται  ηλεκτρονικά για καταβολή συνδρομών, έκδοση πιστοποιητικών κ.ά, καθώς και να μπορούν να συμμετέχουν σε συνεδριάσεις οργάνων και σε εκπαιδευτικά προγράμματα εξ αποστάσεων (e-learning).

Οι επιχειρηματίες της περιοχής και ο Δήμαρχος, κ. Ιακωβίδης, αφού ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, του ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ακριτική περιοχή τους και ζήτησαν το Επιμελητήριο να καταβάλλει ακόμα περισσότερες προσπάθειες για την ενίσχυση της περιφέρειας του Νομού.