ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕΑ κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΣΤΟ ΕΒΕΣ.

            Την Τετάρτη, 21/3/2012, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας και οι δύο Αντιπρόεδροι, κ. Γιαννάκης Δημήτριος και κ. Μιντιούρης Μάκης, φιλοξένησαν στην πόλη μας τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κ. Μίχαλο Κων/νο. Ο κος Μίχαλος είναι Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του μεγαλύτερου Επιμελητηρίου της χώρας (με 78.000 ενεργά μέλη) και υποψήφιος Πρόεδρος στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) που θα διεξαχθούν στις 31/3/2012.

             Στην συνάντηση αυτή, η οποία ήταν η τρίτη συνάντηση εντός του Μαρτίου μεταξύ των δύο Προέδρων, συζητήθηκαν αρκετά θέματα. Μεταξύ άλλων τα προβλήματα των Επιμελητηρίων αλλά και των επιχειρηματιών του Νομού Σερρών. Συγκεκριμένα, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της ρευστότητας των επιχειρήσεων, στο ΕΣΠΑ, στην δημιουργία Δημοπρατηρίου, στην δημιουργία ζώνης χαμηλής φορολογίας, στην Γεωθερμία, στην μείωση του πληθυσμού του Νομού Σερρών, στην επικοινωνία με τα μέλη των Επιμελητηρίων, στα αποθεματικά των Επιμελητηρίων, στο ολοένα και αυξανόμενο παραεμπόριο καθώς και στα σημαντικά προβλήματα που ανέκυψαν με τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε).

             Θετική ήταν η αποτίμηση της συνάντησης των δύο Προέδρων, καθώς αποφασίστηκε από κοινού η στενή συνεργασία και η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των επιχειρηματιών. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στην ανάταση της ελληνικής οικονομίας. Ακόμη προτάθηκε η Κ.Ε.Ε.Ε. και τα Επιμελητήρια να διαχειριστούν άμεσα κονδύλια από τη Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μέσω της σύστασης Επιτροπών και  σε στενή συνεργασία με τις Τράπεζες, έτσι ώστε να  αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

            Τέλος, το Επιμελητήριο Σερρών ευχαριστεί θερμά τον κ. Μαματζή Στέφανο για την δωρεάν φιλοξενία προς τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ.