Επιστολή Διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στα Λιμάνια – Επιστολή Χρ.Μέγκλα προς τον Υπ.Ναυτιλίας

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

   Οι επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά ως αντίδραση στη διαδικασία ιδιωτικοποίησής τους, στρέφονται εναντίον όλων των επαγγελματικών τάξεων, που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Λιμένων .

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών εκφράζει την έντονη δυσφορία της για την υφιστάμενη δυσμενή κατάσταση, η οποία προφανώς προκαλεί «έμφραγμα» στις θαλάσσιες μεταφορές και κατ’ επέκταση σοβαρά προβλήματα στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο των Βορειοελλαδίτικων (κι όχι μόνο) επιχειρήσεων  και το δίχως άλλο προξενεί ανεπανόρθωτες οικονομικά συνέπειες τόσο για τις ίδιες όσο και για το κοινωνικό σύνολο εν γένει.

Επιπλέον, εκφράζουμε το φόβο ότι ο χρόνος της κυλιόμενης αυτής απεργιακής κινητοποίησης (έναρξη τουριστικής περιόδου) θα προκαλέσει μεγάλη βλάβη στον τουρισμό της χώρας μας.

Συμπερασματικά και σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ζητούμε : 

• Την εντατικοποίηση του μεταξύ σας διαλόγου προκειμένου να εξευρεθεί (το ταχύτερο δυνατό) μια κοινά αποδεκτή λύση. 

• Να ληφθούν από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανασταλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας τα Λιμάνια.

Κύριε Υπουργέ, λάβετε σοβαρά υπόψιν σας ότι οι σερραϊκές επιχειρήσεις αλλά και οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους  και ότι ήδη έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες χάνοντας πωλήσεις και πελάτες εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

 

Με Εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μέγκλας