ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Επαναλειτουργία κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ στη Χρυσοπηγή με συνδρομή του Επιμελητηρίου»
Κύριε Δήμαρχε,

    Επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή μας στο θέμα της επαναλειτουργίας των κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ στην Χρυσοπηγή. Το Μάρτιο του 2012 ως νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου είχαμε συζητήσει μαζί σας και με δημοτικούς συμβούλους την πρότασή μας για επαναλειτουργία των δημοτικών κατασκηνώσεων της Χρυσοπηγής με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών μελών του, και σάς το έχω θέσει και σε άλλες δια ζώσης συναντήσεις μας. Δεδομένης που προσδίδουμε στο θέμα αυτό, σας επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να συμβάλουμε στην αξιοποίηση της δημοτικής κατασκήνωσης και στη διεκδίκηση από τα αρμόδια Υπουργεία πόρων για το σκοπό αυτό, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά του τόπου μας και άλλων γειτονικών περιοχών, να ζήσουν την εμπειρία της κατασκήνωσης στο υπέροχο δάσος της Χρυσοπηγής με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών μελών του.
    Πιστεύουμε ότι η προτεινόμενη συνεργασία του Επιμελητηρίου με το Δήμο Σερρών για την επαναλειτουργία των δημοτικών κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ Χρυσοπηγής, είναι απαραίτητη και θα συμβάλει στην απορρόφηση από το Νομό Σερρών των πόρων που έχουν εισπραχθεί από το Υπουργείο Εργασίας (η ειδική εισφορά των 20 € ανά εργαζόμενο για τον ειδικό λογαριασμό παιδικών κατασκηνώσεων που έχουν ήδη καταβάλει οι εργοδότες – επιχειρηματίες του Ν. Σερρών στο ΙΚΑ).
    Ενόψει της έναρξης της κατασκηνωτικής περιόδου ζητάμε να έχουμε άμεσα ενημέρωση δια της αρμόδιας Επιτροπής που έχει συσταθεί από μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Σερρών κατά την τελευταία συνεδρίαση στις 26 Μαρτίου 2014, για την πορεία των ενεργειών σας επί της επαναλειτουργίας τους, προκειμένου να βοηθήσουμε τεχνικά και με όποιο άλλο τρόπο μπορούμε στο τελικό αποτέλεσμα, που είναι να βρουν τα παιδιά μας ανοιχτές τις κατασκηνώσεις κατά την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο και να απολαύσουν τις χαρές της φύσης της περιοχής και όλα τα οφέλη που προσφέρει η κατασκηνωτική ζωή.
    Είμαστε βέβαιοι, κ. Δήμαρχε, ότι συμμεριζόμενος τα ανωτέρω θα έχουμε σύντομα την απάντησή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον διευκρίνηση για το πώς μπορεί ειδικότερα το Επιμελητήριο να συνδράμει στο θέμα αυτό.
 
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μέγκλας