ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 60 ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙ-ΣΕΡΡΕΣ-ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ

Σέρρες 08/04/2015

 

Αρ. Πρωτ.2034

ΠΡΟΣ:
Τον Υπουργό
Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού , Κο Γιώργο Σταθάκη
–    Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κο Χρήστο Σπίρτζη    
Κοιν: Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Κο Παναγιώτη Λαφαζάνη 
Κοιν: Αναπληρώτρια Υπουργό Μακεδονίας Θράκης
Κα Μαρία Κόλλια  – Τσαρουχά   
Κοιν: Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
Κο Απόστολο Τζιτζικώστα
Κοιν: Αντιπεριφερειάρχη Σερρών
Κο Ιωάννη Μωϋσιάδη
Κοιν: Εγνατία Οδός Α.Ε.

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 60 ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙ-ΣΕΡΡΕΣ-ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ

Κύριε Υπουργέ,
    Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων από επιχειρηματίες – μέλη μας που οι έδρες των επιχειρήσεων τους βρίσκονται κατά μήκος της Εθνικής Οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα από επιχειρήσεις που βρίσκονται στην δεξιά πλευρά του δρόμου, μεταξύ 8ου και 14ου χλμ  της Εθνικής Οδού, από την διασταύρωση Μητρουσίου-Κ. Δένδρων και μέχρι την έξοδο του Προβατά.
    Όπως γνωρίζετε, για τις ανάγκες κατασκευής του Κάθετου Άξονα 60 της Εγνατίας Οδού έχει κλείσει ένα κομμάτι της Εθνικής Οδού και έχει κατασκευασθεί μια παρακαμπτήρια οδός περίπου 4 χιλιομέτρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις της περιοχής να μην έχουν πρόσβαση στον δρόμο, παρά μόνο μέσω του αγροτικού δρόμου των Κ. Δένδρων ,ο οποίος δεν έχει καμία οδική σήμανση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα τόσο με τους πελάτες όσο και με τους προμηθευτές των επιχειρήσεων, με συνέπεια και την σημαντική απώλεια εισοδήματος για τις επιχειρήσεις. Επίσης, στην συγκεκριμένη παρακαμπτήρια οδό έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα πολλά τροχαία ατυχήματα.
    Για να μην είχαμε φτάσει σ΄αυτό το πρόβλημα θα έπρεπε η ανάδοχος εταιρία να είχε κατασκευάσει πρώτα την παράπλευρη οδό που θα εξυπηρετούσε τις επιχειρήσεις και στην συνέχεια να προχωρήσει στην κατασκευή του κυρίως δρόμου. Επιπλέον όταν εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για το θέμα, μας ενημέρωσαν ότι η ταλαιπωρία των επιχειρήσεων θα διαρκούσε το αργότερο μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο ,με λύπη όμως διαπιστώνουμε ότι έχουμε μπει στον Απρίλιο και δεν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, τουναντίον  καθημερινά  γινόμαστε μάρτυρες μιας πλήρης στασιμότητας στην πρόοδο των εργασιών.
    Για το λόγο αυτό παρακαλούμε για την άμεση συνέχιση των εργασιών και την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποπεράτωση του έργου.
                                                                   
                                                                           Με εκτίμηση
                                                                            Ο Πρόεδρος
 
                                                                        Χρήστος Μέγκλας