ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταγράφηκε από τους συμμετέχοντες στην ημερίδα – ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3.7.2012 στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών (ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Α.Ε. ) και απευθύνονταν κυρίως στους γεωτεχνικούς ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και δημόσιους λειτουργούς.
Τις εργασίες ημερίδας χαιρέτησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Χρήστος Μέγκλας και ο Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. κος Χατζηηλιάδης Ιωάννης.

Στην ημερίδα αναδείχθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ανάγκη για ενίσχυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και ειδικότερα της περιοχής του Ν. Σερρών προβάλλει περισσότερο επιτακτική από ποτέ και για το λόγο αυτό η διάχυση της πληροφορίας που αφορά τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος LEADER αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στη δυνατότητα χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων μέσω του τοπικού προγράμματος LEADER που ανέρχεται σε ποσοστό περίπου έως και 50% από την ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν κυρίως τον κλάδο της μεταποίησης και της παροχής υπηρεσιών σε καθορισμένες περιοχές παρέμβασης στο Ν. Σερρών.
Η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων μπορεί να πραγματοποιείται έως και την 17η Σεπτεμβρίου 2012 στα γραφεία της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. στην οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, 2ος όροφος. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 23210 64402-3 καθώς και στο email: info@aneser.gr

                                          Ο Πρόεδρος
                                        Χρήστος Μέγκλας