«Κέρδισε τις εντυπώσεις το περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών στην 16η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης» 20-24 -06-2014

Δ.Τ. «Κέρδισε τις εντυπώσεις το περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών
στην 16η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης»
       Το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών συγκέντρωσε το Περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών στην 16η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης που άνοιξε την αυλαία της την Παρασκευή 20 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014. Επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις φυσικές ομορφιές του Νομού Σερρών και να γνωρίσουν Σερραϊκά προϊόντα που παρουσιάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο από το Επιμελητήριο Σερρών και Σερραϊκές επιχειρήσεις. 
       Το Επιμελητήριο Σερρών συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στην Έκθεση της Αλεξανδρούπολης και εκπροσωπήθηκε από τον Ά Αντιπρόεδρο, κ. Δημήτρη Γιαννάκη. «Είχαμε εξαιρετική παρουσία στην Έκθεση και ακούσαμε πολύ καλά σχόλια από διοργανωτές και επισκέπτες. Είναι σημαντικό ότι προβλήθηκαν οι Σερραϊκές επιχειρήσεις σε μία έκθεση που παρουσιάζει δυναμική και απήχηση  και συγχρόνως στέλνει μηνύματα για την πορεία της αγοράς», είπε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών.
      Η έκθεση της Αλεξανδρούπολης διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο χώρο του λιμανιού της ακριτικής πόλης της Θράκης. Από τα ενδιαφέροντα της Έκθεσης είναι η πραγματοποίηση  Συνεδρίου το οποίο  περιλαμβάνει θεματικές ενότητες για τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την καινοτομία και την μεταποίηση αλλά και  πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Στην έκθεση συμμετείχαν 47 επιχειρήσεις από Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία και Βουλγαρία. Επιχειρήσεις που έχουν δείξει ενδιαφέρον να συνάψουν συμφωνίες στην Ελλάδα. Το «παρών» έδωσαν  δέκα εκπρόσωποι  διμερών και ξένων Επιμελητηρίων (Ελληνογαλλικό, Ελληνοϊταλικό, Ελληνοβουλγαρικό, Ελληνοτουρκικό βορείου και νοτίου Ελλάδος, Ελληνοκινεζικός σύνδεσμος, Σμύρνης, Μπουργκάς, Φιλιππούπολης, Μαλγάρων).
         Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσαν το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουνίου οι δυο Εβρίτες Βουλευτές, μέλη της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Γιώργος Ντόλιος (ο υφυπουργός Άκης Γεροντόπουλος απουσίαζε στο εξωτερικό). Στην ALEXPO συμμετείχαν φέτος 120 εκθέτες, καλύπτοντας στο σύνολο 2.000 τετραγωνικά μέτρα (1.750 στον εσωτερικό χώρο και 250 στον εξωτερικό χώρο). Επιπλέον η Έκθεση φιλοξένησε το 4ο Σαλόνι Αυτοκινήτου σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Εμπόρων Αυτοκινήτων Αλεξανδρούπολης, που παρουσίασε  στο κοινό της Έκθεσης 19 μάρκες αυτοκινήτων.