ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
       Ήταν μια ξεχωριστή γιορτή. Ο δρόμος μπροστά από το Επιμελητήριο Σερρών «πλημύρισε» από κόσμο. Πολλοί ήταν οι Σερραίοι που έκαναν μια στάση για να «επισκεφθούν» τις επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν από μαθητές σχολείων στο πλαίσιο της  γιορτής μαθητικής επιχειρηματικής δημιουργίας, την οποία διοργάνωναν το Επιμελητήριο Σερρών με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών- Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Σερρών. Οι μελλοντικοί επιχειρηματίες άφησαν για μια μέρα τα θρανία και βρέθηκαν στα σταντ των επιχειρήσεων που δημιούργησαν με φαντασία και μεράκι. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών αναγνωρίζοντας τη διαχρονική συμβολή του Επιμελητηρίου Σερρών στη σύνδεση του «επιχειρείν» με την εκπαίδευση είχε μια άψογη συνεργασία τα τελευταία δύο χρόνια με το Επιμελητήριο Σερρών και από κοινού πραγματοποίησαν τη γιορτή μαθητικής επιχειρηματικής δημιουργίας, η οποία  υλοποιήθηκε στο πλαίσιο  του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Σταδιοδρομίας «Μαθητών Επιχειρείν». Συμμετείχαν εννέα σχολεία του Νομού Σερρών με επτά επιχειρηματικά σχέδια.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστου Μέγκλα που μίλησε για την αξία του «επιχειρείν» στην ανάπτυξη της περιοχής μας και έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά και τους δασκάλους τους για την προσπάθεια που έκαναν να δημιουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. Ο κ. Μέγκλας τόνισε ότι το Επιμελητήριο Σερρών με μεγάλη χαρά συμμετέχει σε αυτήν την εκδήλωση  με την πίστη και τη βεβαιότητα ότι θα γίνει θεσμός που θα καθιερωθεί. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών είπε: «Το «Μαθητών Επιχειρείν» είναι ένας τίτλος που τον ακούμε με μεγάλη   ευχαρίστηση και τη σύγχρονη εποχή που τα δεδομένα έχουν αλλάξει σας προτρέπουμε νε έρθετε κοντά στο «επιχειρείν», το οποίο είναι πάρα πολύ όμορφο αλλά πρέπει να έχετε καθημερινή ενημέρωση, να παρακολουθείτε την πορεία των Σερραϊκών επιχειρήσεων, των Επιχειρήσεων της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης. Να βάλετε από τώρα στόχο να καινοτομήσετε, να κάνετε κάτι καινούργιο. Οι Επιχειρήσεις που δημιουργήσατε είναι πολύ εντυπωσιακές και καινοτόμες. Εμείς θέλουμε να βραβεύσουμε όλες τις ομάδες εργασίας και σας δίνουμε το λόγο μας ότι θα είμαστε κοντά σας να κάνετε κι άλλες επιχειρήσεις, να καθιερωθεί ο θεσμός αυτός έτσι ώστε να συμμετέχουν όλα τα σχολεία την επόμενη χρονιά με περισσότερες ιδέες. Να γνωρίζετε όλοι ότι  το Επιμελητήριο Σερρών  είναι κοντά σας, εμείς μπορούμε  να σας δίνουμε πληροφορίες και ενημέρωση και θα έχετε τη στήριξη μας σε ότι θελήσετε να κάνετε».
       Χαιρετισμό απεύθυναν, εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Διευθύντρια του 6ο Γυμνασίου Σερρών κ. Στέλλα Ούτσιου, ο Σχολικός σύμβουλος Φιλολόγων κ. Γιάννης Κιορίδης και οι χορηγοί της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών κ. Δήμος Βέρρος και ο επιχειρηματίας κ. Ευάγγελος Πάππος (Eurosys).  Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας  λειτούργησε έκθεση παρουσίασης των μαθητικών επιχειρήσεων στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Σερρών.
Τα βραβεία στις τρεις καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις
   Κλίμα ενθουσιασμού επικράτησε στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηριακού μεγάρου κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης από τον Α Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Δημήτρη Γιαννάκη, οποίος μαζί με τις  υπεύθυνες Σ.Ε.Π. του  ΚΕ.ΣΥ.Π., κ. Βασιλική Δινάκη και κ. Φωτεινή Δομουχτσή ήταν η «ψυχή» της διοργάνωσης,  των ονομάτων των  μαθητικών επιχειρήσεων που κατάκτησαν τα τρία πρώτα βραβεία. Πρώτη επιχείρηση αναδείχθηκε μετά από συνεδρίαση της επιτροπής  η «Gmax TOURING» του  3ου Γενικού Λυκείου Σερρών (με αντικείμενο την αξιοποίηση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών) , δεύτερη η «Μελίρρυτος» του  Γενικού Λυκείου Πεντάπολης ( με δημιουργίες με βάση το κερί) και τρίτη η  «Paradise from Serres» του  6ου Γυμνασίου Σερρών (με αρωματικά φυτά) .  Έπαινο συμμετοχής πήραν όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν με τις επιχειρήσεις τους στη γιορτή μαθητικής επιχειρηματικής δημιουργίας.